Димитър Златанов коментира за Novsport: Трябва да пробием посрещането на сърбите

Нека не правим сметки, първо да си свършим нашата работа

Димитър Златанов коментира за Novsport: Трябва да пробием посрещането на сърбите

Легендата на родния волейбол Дичмитър Златанов отново е на линия, за да коментира представянето на българския национален отбор на европейското в Полша. Бившият играч на ЦСКА и националния отбор говори както за миналия вече мач с Финландия, така и за предстоящата битка със Сърбия.

 

"Положителното, което виждам при нас е отборната игра. Това е и причината да се увеличи нападателната мощ, в лицето на Ники Николов, Виктор Йосифов, когато е на игрището, и естествено Цветан Соколов. Личи си, че момчетата вярват в собствените си въжможности, показват го и така трябва да продължават".

 

"Срещу Финландия, с изключние на първия гейм, се видя че сервисът ни върви. Това ще е и основното оръжие на нашия тим срещу Сърбия. На висота беше и блокадата, която може да притесни много противниковите нападатели. Потръгне ли ни в тези два елемента, караме съперниците да търсят различни варианти и да грешат". 

 
"Във всеки следващ мач нивото на отборите се вдига. Така че трябва да сме още по-настоятелни и устойчиви. И много е важно да проявяваме постоянство в сервиса и блокадата. Сърбите демонстрираха подобно нещо срещу поляците в мача на откриването и спечелиха". 
 
"В мача с тях трбява да търсим пробив в посрещането им. Миналата година набюдавах представятето на Петрич в Модена и често съперниковите състезатели го търсеха него със сервис, защото не беше никак постоянен. Нашият отбор също може да се възползва от слабостите му, което да ни донесе успех".
 
"Нека не правим сметки, първо да си свършим работата със Сърбия. Видя се, че два големи отбори - европейския шампион Франция и домакина Полша, отпаднаха на 1/4-финалите. Всичко може да се случи, ако има подценяване се получават такива резултати. Вече всички отбори разполагат с играчи на над средното европейско ниво., както е и при нас. С добър синхорн и добра подготовка могат да бият всеки. Както вече казах, трябва да запазим постоянството на игра ако искаме да бием Сърбия и да търсим по-добро класиране".  
Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки