Сензациите в пресата днес: УЕФА изхвърля ЦСКА от Европа за 3 години

И още: Свалиха Дучето от фен клуба на ЦСКА, 3 млн. дългове в Локо (Пд)

Сензациите в пресата днес: УЕФА изхвърля ЦСКА от Европа за 3 години

УЕ­ФА ще изхвърли от Европа ЦСКА за 3 години, съобщава "Меридиан Мач" . Жесто­ката санкция все още не е официализирана, но шансът това да стане е не по-малък от 95 про­цента. От европейс­ката футболна цент­рала вече са изпра­тили на ЦСКА и БФС писма, с които уведомяват, че „червените” са прекрачили всички граници и е дошло време за сурова сан­кция.

Конкретната причина за наказа­нието, което УЕФА готви, е поредното забавяне на ЦСКА с изплащането на дълга към Черномо­рец (Бс) за Мишел Платини. Трансфе­рът на бразилския нападател от „Ла­зур" на „Българска армия" датира от лятото на 2009 година.

Оттогава бур­газлии не спират да си търсят парите, а „червените - да търсят вратички, за да не ги дадат. Пос­ледният „червен" номер, този път за­конен, беше в нача­лото на годината, когато ЦСКА про­даде Платини на ру­мънския Динамо (Букурещ) за скан­далните 10 000 ев­ро. Според запозна­ти минималната су­ма, вписана в офи­циалния договор между двата клуба, е тясно свързана с 50-те процента от сумата при бъдещ трансфер на бразилеца, които права по това време Черно­морец държеше.

Поводът за жесто­кото наказание на ЦСКА е далеч по-глобален от казуса „Платини". „Черве­ните" едва взеха ли­ценз за настоящия сезон, въпреки фи­нансовите пробле­ми. Срещу клуба има заведени куп дела. Заради това УЕФА постави клу­ба на мониторинг. Централата прикре­пи към „армейците" свои хора, които да следят дали разсро­чените дълговете се плащат на точно оп­ределения ден. На „Армията" са били уведомени предва­рително, че при първа издънка, дори и тя да е един ден забавяне на някоя вноска, следва жес­тока санкция. Тоест, шефовете на ЦСКА са били с ясното съзнание, че клубът ще бъде изхвърлен от Европа, но не са намерили пари, за да платят.

Очаква се в края на месеца УЕФА да обяви официално 3-годишното наказа­ние на „червените". Все пак има мини­мални шансове БФС да спаси за по­реден път клуба.
Санкцията е в та­къв размер, защото ЦСКА вече отнесе едно наказание да не играе в Европа. Това стана през 2008 година, когато „армейците" стана­ха шампиони, но пропуснаха турни­рите заради финан­сови проблеми и не­изплатени задълже­ния към държавни институции.

Димитър Ангелов-Дучето е бил сменен тихомъл­ком от шефското място на фен клуба на ЦСКА, твърди „24 часа" . Четирима от се­дем членове на управител­ния съвет, регистриран в съда, са подписали прото­кола от заседанието, на което той е освободен. Самият Ангелов обяви, че се маха в момента, в кои­то Христо Стоичков стане президент на клуба.



Подобно нещо обаче из­глежда прекалено далече. Самият Стоичков вече бил разколебан за връщането си в Борисовата градина. Сегашният собственик Ди­митър Борисов също бил категоричен, че преговорите няма да завършат ус­пешно с новото формиро­вание, което бе направено около депутата Емил Ди­митров от ГЕРБ.

„Просто някои хора не са готови за подобна сделка. Вероятно имат финансови затруднения", коментирал Борисов пред свои прияте­ли. Според него единият от участниците в сдружение­то, което иска ЦСКА, на­скоро е пуснал всичките си работници в неплатен от­пуск, защото няма как да им плаща заплатите. Друг пък бил глобен свирепо от данъчните, защото реги­стрирал бентлито си като баничарка.

„Както каза нашият юрист - това е срамно. Това е гавра с ЦСКА. Най-срам­ното е, че апелативната ко­мисия беше взела предва­рително решението, а не се проведе никакво заседа­ние. Това нещо е срамно", възмути се вчера изпълни­телният шеф на ЦСКА Венци Живков.

Близо 3 милиона лева дълго­ве са оставили бившите соб­ственици на Локо (Пд) Галя Топалова и Коко Динев на на­следилия втория Веселин Марешки, разбра „24 часа" от си­гурен източник.



Със съдействието на пре­миера Бойко Борисов аптекарският бос пое пловдивския клуб през миналия месец. Едно от първите неща, които Марешки направи, след като проучи финансовото състояние, бе да намали заплатите на футболи­стите. Някои от тях веднага си тръгнаха.

След равенството 1:1 с Ло­ко (Сф) варненският бизнес­мен открито заяви, че не е очаквал дълговете на „бяло-черните". Според източника на „24 часа" над половин милион от тях стоят още от пред­шественичката на Динев Галя Топалова. Останалите са се на­трупали по негово време. При напускането си Динев призна, че повече не е в състояние да обгрижва финансово клуба. Марешки пристигна в Плов­див с 1 млн. за запълване на дупките в клуба.

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

Амос Юга поднови тренировки

Капитанът на ЦСКА е пред завръщане

Християн Петров взе номера на своя идол

Вижте подробности

Димитър Евтимов: Подготовка върви много добре

„Получи се доста ползотворна контрола, Крумовград има силен състав“

ЦСКА с 2 от 2 при Стипич (ВИДЕО)

„Червените“ пак биха с 2:0, този път Крумовград в Банско

От ЦСКА: Тренировките продължават с настроение и мотивация (ВИДЕО)

„Червените“ продължават с двуразовите занимания в Банско

ЦСКА тръгна за Банско без Юга и Турицов

Вижте всички, които взе Томислав Стипич

Шопов хвали талант на ЦСКА

Халфът говори след мача с Беласица

Стипич лаконичен за селекцията в ЦСКА

Фокусиран съм върху футбола, призна хърватинът след 2:0 над Беласица

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки