1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Сър Алекс: С Ван Перси ще имаме най-добрата атака в Европа

Сър Алекс: С Ван Перси ще имаме най-добрата атака в Европа

Фърги сравни сегашните нападатели на Юнайтед с великото каре от 1999 година - Йорк, Коул, Шерингам, Солскяер

Сър Алекс: С Ван Перси ще имаме най-добрата атака в Европа

Сър Алекс Фъргюсън смята, че след привличането на Робин ван Перси Манчестър Юнайтед ще притежава най-доброто нападение в европейския футбол.

Очаква се до часове холандецът, който досега беше капитан на Арсенал, да пристигне в Манчестър, където ще договори личните си условия с Юнайтед и ще мине медицински прегледи.

Във вторник Арсенал и Юнайтед се разбраха за неговия трансфер, като „червените дяволи” ще платят 24 млн. паунда за голмайстора на Висшата лига през миналия сезон.

Сър Алекс разсея опасенията на феновете, че ще му бъде много трудно да избере стартов състав с идването на Ван Перси. Според него сега Юнайтед има подобна атака на тази, която донесе историческия требъл през 1999 година.

„Рууни и Ван Перси са двама фантастични играчи и е чудесно да ги имам на разположение. Този трансфер ни дава повече сила и разнообразие в атака. Ако се върнем назад, през 1999 година имахме Дуайт Йорк, Анди Коул, Теди Шерингам и Оле Гунар Солскяер – четиримата най-добри нападатели в Европа. Сега ще имаме Уейн Рууни, Робин ван Перси, Чичарито и Дани Уелбек. Това е страхотна четворка. Надявам се да уцелвам правилните комбинации.”, казва Фърги.

От думите му за пореден път става ясно, че Димитър Бербатов не попада в плановете му за новия сезон. Очаква се до седмица Берба да си намери нов клуб, където да играе редовно.

Шотландецът отново се изказа ласкаво за Ван Перси. Мениджърът очаква трансферът да стане официален час по-скоро и по този начин холандецът да бъде на разположение още за първия мач от сезона като гост на Евертън в понеделник вечер.

„Чудесно е, че играч с качествата на Ван Перси идва при нас. Много съм доволен. Той още не е подписал, но се разбрахме за трансферната сума. Сега идва от Лондон и по-късно ще мине медицински прегледи. Дано всичко да е наред. Неговият агент води преговори с Дейвид Гил. Стискаме палци до края на деня всички детайли да са завършени. Но понякога прегледите отнемат малко повече време и нещата може да се проточат до утре. Убеден съм обаче, че Ван Перси ще бъде на разположение за мача в понеделник.”

 

Барса се отърси от загубата срещу Монако и размаза Виляреал (ВИДЕО)

Каталунците постигнаха гръмка победа с 5:1

Шок за Барса! Тер Стеген май се контузи тежко

Той бе изнесен на носилка

Рома разби Удинезе след уволнението на Де Роси (ВИДЕО)

Неговият наследник Иван Юрич тръгна отлично

Щутгарт разпиля Борусия Дортмунд с 5:1

Исторически срам за финалиста от Шампионска лига

НА ЖИВО: Интер - Милан 1:1

Следете тук Дерби дела Мадонина

Атлетик Билбао записа победа над Селта и продължава да трупа увереност в Ла Лига (ВИДЕО)

Баските победиха с 3:1

Шефката на Рома напусна заради заплахи на феновете

Лина Солуку си тръгна от клуба

Какъв мач! Леверкузен срази Волфсбург с 4:3 в спиращ дъха спектакъл (ВИДЕО)

Двубоят бе изпълнен с обрати

Монако продължи силното си представяне в Лига 1 (ВИДЕО

"Монегаските" се справиха с Льо Авър у дома с 3:1