1. Novsport
  2. - ЦСКА
  3. Сензациите в пресата днес: Шеф в ЦСКА се представял за спецченге /обновена/

Сензациите в пресата днес: Шеф в ЦСКА се представял за спецченге /обновена/

И още: Ако се отърве от Опоку, Левски взима Хюсеинович, Ботев (Враца) иска Тодор Чаворски, подозират Марсиньо за скрити годинки...

Сензациите в пресата днес: Шеф в ЦСКА се представял за спецченге /обновена/

 

"България днес": Шеф в ЦСКА се представял за спецченге

Търговският директор на ЦСКА Георги Павлов се забърка в нов грозен скандал. Бившият лекоатлет се е правил на спецполицай, като е развявал пред органите на реда подправена карта на МВР. Пишман документът бе донесен в редакцията на вестник „България Днес" от гражданин пожелал анонимност.

Вероятно, за да не попадне под ударите на закона, в подправения документ на врачанина Павлов е вписана служба в МВР, която на практика не съществува - "Вътрешна сигурност - Оперативно направление". Така единствената разлика между лъжата и истината е само една думичка. Законният орган е дирекция "Вътрешна сигурност".

На пръв поглед документът, издаден на името на търговския шеф на ЦСКА, е изряден. В него е положена снимка на Павлов, която е оригинална, а не преснимана на ксерокс от друг негов личен документ. Неистинският документ се допълва от точните три имена и ЕГН-то на Павлов. Проверка в ДАКСИ показа, че тези негови лични данни са съвпадат напълно. Менте документът е гарниран с подпис със син химикал и печат на упоменатата по-горе несъществуваща служба. Фалшификаторите са определили и длъжност на Павлов - "оперативен работник". 
 
В кожения калъф на менте картата му е залепена и полицейска значка с герба на МВР, на която пише буквално следното: "Република България - Национална служба "Вътрешна сигурност" (Н.С.В.С. - оперативно направление)".


"Национална служба "Вътрешна сигурност" в системата на МВР не съществува. Въпреки това картата на Георги Павлов ще бъде проверена внимателно. Възможно е лицето да се е опитвало да я показва, когато с автомобила си е спиран за проверка", коментира Валери Йорданов, начални на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). 

Висшият полицай припомни, че злоупотребата със символите и знаците на Министерството на вътрешните работи е престъпление и то се наказва от закона. Със случая се очаква да се заеме и Софийската районна прокуратура, която по компетентност разследва измамите и злоупотребите с подправени документи.

В последните години Георги Павлов беше замесен в множество скандали, които в момента нанасят срамни петна върху най-титулувания роден клуб. Според медийни публикации бившият лекоатлет има на сметката си присъди за измама, фалшифициране на документи и хулиганство. Той предизвиква и искрения смях на колегите си от Борисовата градина, когато паркира стария си "Мерцедес" S класа, в багажника на който е вградена газова бутилка с големината на бойлер за подгряване на топла вода.


„Тема Спорт:
Ако се отърве от Опоку, Левски взима Хюсеинович

Левски все още не се е от­казал от привличането на атакуващия халф на Сараево Саид Хюсеинович. За да се стигне до сделка обаче, „сини­те” ще трябва да освободят една квота в състава за чуж­денец извън Европейския съюз. В клуба се чудят какво да пра­вят с дошлия в тима с репу­тацията на ганайски нацио­нал Агиеманг Опоку, който постоянно е контузен.

От на­чалото на сезона Опоку има само един изигран мач със „си­нята” фланелка. Той започна ка­то титуляр в реванша срещу Сараево. В същата среща Саид Хюсеинович пък отбеляза два гола в мрежата на Пламен Илиев и на практика класира своя тим в третия квалифи­кационен кръг на Лига Европа за сметка на „сините”.

По-късно стана ясно, че след двубоя Хю­сеинович се примолил на Иво Тонев да го вземе в българския отбор. Поради липсата на свободна квота обаче до трансфер не се стигна.

Хюсеи­нович е звездата на Сараево. Той е изкарал 4 сезона в немс­ката Бундеслига с екипите на Кайзерслаутерн и Вердер Бре­мен. Ръководството на Левс­ки все още поддържа контакт с него и ще го привлече, ако скоро намери отбор на Опоку. В следващите дни Иво Тонев ще трябва да реши какво да прави с хронично контузена­та звезда.

Ако трансферът стане факт, това ще се отрази по­ложително на бюджета на „си­ните”, тъй като Опоку получава близо 20 хил. евро на месец, а Хюсеинович се разписва в Сараево срещу 1500 от евро­пейската валута.

Левски проявява интерес и към друг играч на босненците - Асмир Сулич. 20-годишното дясно крило е голямата на­дежда на Сараево и босненс­кия футбол и е младежки национал на страната си. Той остави отлични впечатле­ния с изявите си в първия мач на „Герена", а във втория отбеляза второто попадение във вратата на „сините”. За да бъде привлечен и той обаче, в отбора на Илиан Илиев трябва да се освободи още едно място за чужденец извън ЕС.

„Тема Спорт”: Ботев (Враца) иска Тодор Чаворски

Ботев (Враца) иска да прив­лече под наем юношата на Левски Тодор Чаворски. Талантливият нападател е част от мъжкия отбор на „сините”, но му е трудно да се наложи поради конкуренцията на Базил де Карвальо и Жоао Силва.



Младокът впе­чатли с изявите си по време на лятната подготовка и се отличи с едно попадение в контролите. От „Герена" смятаха да го преотстъпят на Монтана, като Тото до­ри проведе няколко трени­ровки с тима на Атанас Джамбазки.

След това обаче от "Огоста" се отметнаха от договорката и таранът отново се върна при „сини­те”.

Засега обаче е малко ве­роятно Чаворски да преми­не в Ботев Враца заради не­ясната ситуация около клу­ба. Почти сигурно той ще остане в Левски до края на полусезона.

"Труд": Подозират Марсиньо за скрити годинки

Афера със скрити от Мар­синьо години зрее в Лев­ски. Ошашавените „сини" вече се чудят как да си обяснят, че най-скъпо пла­теният футболист в клуба се оказва „пешеходец" без ди­намика в играта. А и без кла­са въпреки добрата визитка. И началниците вече си шептят, че нищо чудно всъщност десетката да е надхвърлил 35 години. Или поне така се движи и играе.

По паспорт Марсиньо оба­че е роден на 23 март 1981 г. в Петроландия (Бразилия) -град с 32 000 души населе­ние и 1 болница с 58 легла.

Във футбола нерядко ник­нат истории със скрита реал­на възраст на играчи, най-вече африканци, а също и от Латинска Америка.



За Левски култовата история е с Гарба Лавал, който пристигна през 2002-ра с богата биография и като лидер в националния тим на Нигерия. Получи 30 000 до­лара месечна заплата, а КПД-то му клонеше към ну­лата. По паспорт беше на 28 години, но по външност като мускули и бръчки - на поне 5 повечко. В Левски, вместо да се занима­ват с етническите осо­бености на африкан­ските племена, прати­ха детектив в Кадуна, в сърцето на Нигерия, за да му дири акта за раждане. И се оказа, че асът не е роден през 1974-та, а през 1967-а. Притиснат от фактите, Ла­вал прие скъсване на дого­вора през 2003-та.

За Марсиньо ситуацията все още е в сферата на подо­зренията. Но недоумението е сериозно. Засега не е за­действан само култовият запалянковски майтап, че фут­болистът бил сменен с брат му. Иначе - вярно, Марсиньо е бил с Робиньо в Сантос през 2004-та. Но е факт, че след силните години в „Маритимо" (Португалия) ната­тък - от януари 2010 г. - в АПОЕЛ играе двой­но по-рядко. Има 34 титулярни и 10 ре­зервни участия в шампионата за 2 се­зона и половина от общо 82 възможни мача. Футболисти

 

към 30 години обикновено играят повечко. Освен ако се контузват 1-2 пъти на сезон. Ако наистина Марсиньо е скрил години, то с него ще може да се скъса примерно през януари без щети за Левски, вместо да се пла­ща неустойка от 300 000 евро.

Томаш: Проблемът беше на терена! Върнахме се в първи клас!

Треньорът на ЦСКА бе много бесен след поражението от новака Септември

Томаш дръпна здраво конско на играчите след резила

Треньорът бе бесен от играта срещу Септември

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 (ВИДЕО)

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Треньорска война между Левски и ЦСКА

Томаш и Генчев подгряват дербито на 19 октомври

Томаш определи групата на ЦСКА за Берое

Чорбаджийски и Стойчев аут