1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Баскът Алесанко сменя Стойчо Младенов в ЦСКА

Баскът Алесанко сменя Стойчо Младенов в ЦСКА

Една от легендите на „Барселона" Алесанко ще смени Стойчо Младенов като старши треньор на ЦСКА, съобщиха от Ини­циативния комитет за въз­раждане на „червените" за „24 часа"

Баскът Алесанко сменя Стойчо Младенов в ЦСКА
Една от легендите на „Барселона" Алесанко ще смени Стойчо Младенов като старши треньор на ЦСКА, съобщиха от Ини­циативния комитет за въз­раждане на „червените" за „24 часа". 
 
Бившият желе­зен защитник ще пристиг­не на „Армията" през след­ващите седмици заедно с Хосе Мария Бакеро, който пък ще заеме длъжността спортен директор. Двама­та вече са дали дума пред приятеля си Христо Стоич­ков, че ще дойдат да работ­ят в София.
 
Интересното е, че всъщ­ност Христо Стоичков официално няма да се води президент на ЦСКА. Този пост ще заема бившият треньор на „червените" и на националния ни отбор Пламен Марков. Камата най-вероятно ще се води председател на Управител­ния съвет.
 
Хосе Рамон Алесанско е роден на 19 май 1956 г. и преди да рита за каталунците, започва кариерата си в „Атлетик" (Билбао). Алесанко няма богата треньорска кариера. В на­чалото на века той води ру­мънските „Университатя" (Крайова) и „Насионал" (Букурещ), а после става директор в направление „Футбол" в любимата „Барса".
 
Както „24 часа" вече пи­са, уволнението на Стойчо Младенов при идването на новата власт не зависеше от снощния мач на „червените" срещу „Черномо­рец" от втория кръг в „А" група.
 
Иначе треньорът Стой­чо Младенов сам си нало­жи забрана да говори преди сблъсъка в Бургас. За пър­ви път от доста време на­сам той не даде обичайния си брифинг преди шампионатен мач. Младенов се е колебаел дали да даде изя­вления за медиите, но е ре­шил, че няма смисъл. Специалистът останал обиден и от факта, че каквото и да каже в този момент, винаги се приема, че се оплаква, а той не иска да му се създава такъв имидж.
 
Надеждите на ЦСКА за добър резултат на стадио­на в квартал Лазур бяха свързани само с Абел Анисе. Малгашът, който заед­но с Мишел Платини са главните „виновници" за трансферната война меж­ду двата клуба, изтърпя на­казанието си и бе титу­ляр срещу бившия си отбор.
 
Халфът от Мадагаскар не можеше да играе в пър­вия кръг при гостуването на „Литекс" заради черве­ния картон, който получил преди близо девет месеца срещу „Ботев" (Пд) в тур­нира за купата на Бълга­рия. 

 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев