1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. Евертън надигра безидейната звездна селекция на Манчестър Юнайтед /видео+снимки/

Евертън надигра безидейната звездна селекция на Манчестър Юнайтед /видео+снимки/

Кагава и Ван Перси дебютираха, Бербатов остана резерва при 0:1 на „Гудисън Парк”

Евертън надигра безидейната звездна селекция на Манчестър Юнайтед /видео+снимки/

Английският вицешампион Манчестър Юнайтед започна сезона с фалстарт, след като загуби с минималното 0:1 от Евертън в последния мач от първия кръг на Висшата лига. Само едно от новите попълнения на „червените дяволи” - Шинджи Кагава, започна двубоя срещу „карамелите”, но не такава бе съдбата на наскоро привлечения от Арсенал нападател Робин ван Перси.

Той остана резерва, но все пак записа своя дебют, появявайки се през второто полувреме, докато цял мач на пейката остана българинът Димитър Бербатов, попаднал в групата за сметка на мексиканеца Хавиер Ернандес.

Заради многото контузени бранители обаче, сред титулярите на Юнайтед имаше само двама типични защитници в лицето на завърналия се след дълго отсъствие капитан Неманя Видич и Патрис Евра. Така се наложи Майкъл Карик да играе в сърцето на отбраната, а Антонио Валенсия започна като десен бранител.

Домакините от Евертън се възползваха максимално от кадровите проблеми на гостите и започнаха двубоя по-силно, като още в 14-ата минута Маруан Фелайни влезе в наказателното поле и стигна почти до вратата, но от малък ъгъл успя единствено да нацели гредата.

Първото по-опасно положение за Юнайтед дойде едва в 29-ата минута, в която Уейн Рууни стреля от пряк-свободен удар, но Тим Хауърд спаси, а малко по-късно и колегата на американеца – Давид Де Хеа, трябваше да показва класата си след изстрел на Пиенар.

В 38-ата минута пред Уейн Рууни се откри отлична позиция, но той стреля точно в тялото на Тим Хауърд от близка дистанция и вратарят на Евертън улови, а в следващата атака Даниел Уелбек бе изведен от Кагава, но в последния миг балансът му бе нарушен от Фил Ягиелка и той не успя да отправи добър изстрел.

Пет минути преди паузата Де Хеа отново трябваше да спасява Юнайтед, тъй като Леон Осмън стреля силно от трудна позиция, но испанският страж демонстрира впечатляващ рефлекс и предотврати сигурен гол. 

Точно преди почивката вратарят на „червените дяволи” за втори път се намеси решително, този път след удар на Лейтън Бейнс и така запази нулевото реми до почивката.

След нея обаче Евертън отново започна по-добре от Юнайтед и още в 49-ата минута Леон Осмън разтресе напречната греда на вицешампионите с мощен шут от точката на дузпата.

Логичното се случи в 57-ата минута, когато бившият халф на гостите Дарън Гибсън центрира от корнер, а най-силният играч в срещата Маруан Фелайни буквално мина през Карик и заби неспасяемо топката с глава в мрежата на Де Хеа за 1:0.

Юнайтед повиши оборотите след попадението, но успя да стигне до опасно положение едва в 67-ата минута, когато Клевърли стреля, но Фил Ягиелка изби удара му от самата голлиния и така запази минималната преднина на своите.

След това в игра се появи и Робин ван Перси, а в 78-ата минута именно той изведе на чиста позиция Шинджи Кагава, ала японецът не успя да преодолее Тим Хауърд. Последва финален щурм на Юнайтед, но той не доведе до нищо значимо и така Евертън взе трите точки, а гостите си тръгнаха с празни ръце от „Гудисън Парк”.

Барса се отърси от загубата срещу Монако и размаза Виляреал (ВИДЕО)

Каталунците постигнаха гръмка победа с 5:1

Шок за Барса! Тер Стеген май се контузи тежко

Той бе изнесен на носилка

Рома разби Удинезе след уволнението на Де Роси (ВИДЕО)

Неговият наследник Иван Юрич тръгна отлично

Щутгарт разпиля Борусия Дортмунд с 5:1

Исторически срам за финалиста от Шампионска лига

НА ЖИВО: Интер - Милан 1:1

Следете тук Дерби дела Мадонина

Атлетик Билбао записа победа над Селта и продължава да трупа увереност в Ла Лига (ВИДЕО)

Баските победиха с 3:1

Шефката на Рома напусна заради заплахи на феновете

Лина Солуку си тръгна от клуба

Какъв мач! Леверкузен срази Волфсбург с 4:3 в спиращ дъха спектакъл (ВИДЕО)

Двубоят бе изпълнен с обрати

Монако продължи силното си представяне в Лига 1 (ВИДЕО

"Монегаските" се справиха с Льо Авър у дома с 3:1