Сензациите в пресата: Роси иска Прохазка да остане, Киров още не е преподписал

Вижте най-интересното от спортния печат

Сензациите в пресата: Роси иска Прохазка да остане, Киров още не е преподписал

"Тема спорт": Роси иска Прохазка да остане на всяка цена

Старши треньорът на Левски Делио Роси е дал своето становище пред ръководството на клуба, че силно държи Роман Прохазка да подпише нов договор. Словакът е един от футболистите, чиито контракти изтичат през 2018 година. Той преподписа със “сините” в края на 2015 година за срок от две години и половина. Делио Роси не иска да изпусне халфа, а подобно е желанието и на шефовете, тъй като след нова година футболистът ще може свободно да преговаря с други отбори.



Борбеният полузащитник е един от любимците на италианския наставник. Той е впачетлил Роси и с това, че може да играе успешно на няколко позиции на терена. В развоя на шампионата на няколко пъти му се наложи да играе дори като десен защитник. Oсновна задача на ръководството е колкото се може по-рано да се разбере със словака за новия му договор.



Роман пристигна в Левски през 2012 година срещу 150 хил. евро от Спартак (Търнава). Неговият престой на “Герена” не започна по най-добрия начин и след неубедително представяне в първите мачове, той бе върнат обратно под наем в словашкия тим. След завръщането си в София обаче той се превърна в основна фигура в Левски и дори стана втори капитан на отбора. Прохазка има на сметката си този сезон 20 мача в Първа лига, 2 за Купата на България и 4 в квалификациите за Лига Европа. В тях той записа три гола на сметката си. В цялата си кариера на “Герена” Роман има общо 154 мача и 21 гола със синия екип.



При друг футболист с изтичащ договор - Димитър Пиргов, ситуацията е по-различна. За него все още няма яснота дали ще получи предложение за нов контракт. Левски вече засили конкуренцията в центъра на защитата с привличането на Аймен Белаид и това означава, че за българина няма да има много шансове за изява през пролетта, като се има предвид, че титуляри са Ейлофсон и Яблонски.

 

"Тема спорт": Николай Киров все още не е преподписал

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров продължава да не е подписал своя нов договор с клуба. Настоящият контракт на наставника е до края на сезона. Агентът на Белия Милен Георгиев и ръководството на “Канарчетата” са постигнали договорка по условията, които съвсем очаквано са подобрени. Самият Киров наскоро обяви, че всичко около новия договор е уредено на 99%, но въпреки това до момента парафът продължава да не е факт.



Според запознати, шефовете на Ботев чакат да стане 1 януари и реално договорът да бъде подписан през новата година.



“Принципно всичко е договорено и няма проблем. Мисля, че договорът му ще влезе в сила от 1 януари. Всички трябва да са спокойни. Треньорът иска, ръководството иска. Може би трябва да се изяснят всички неща. Мисля, че всичко трябва да бъде наред. Съвсем скоро трябва да подпише. Просто и на мен напоследък не ми остава време да проверя какво става. Аз принципно имам опция за него. Тази опция, която мога да отворя, мисля, че и Ботев ще го разберат. За мен по-скоро е подценяване на ситуацията. Но не е от нас. Ние каквото трябва сме направили. С Палийски се договорихме още преди 20 дни за пет минути. Киров показа блестящи качества досега. Да победиш два пъти Лудогорец в два финала не е малко”, коментира мениджърът Георгиев.


"Тема спорт": Левски още търси съперници за контроли

Треньорският щаб на Левски се е захванал сериозно да успее да намери съперници за контроли по време на лагера на тима в Малта. Както е известно, футболистите ще пътуват за островната държава на 9 януари. Желанието на Делио Роси е тимът му да изиграе поне четири проверки.

 

Проблем за намирането на съперници идва от факта, че през този период първенството на Малта е в разгара си, а същото се отнася и за близката до острова страна - Италия.

 

Задачата на Делио Роси по време на лагера е да работи усилено по атаката на Левски, за да може тимът да е конкурентен за тилата през пролетта.


"Тема спорт" : Делио Роси изготви специална програма за Мапуку

След като първият полусезон приключи и фуболистите се оттеглиха за своите почивки, старши треньорът Делио Роси и неговият екип са изготвили индивидуални програми за играчите, за да могат те да поддържат нужната форма по време на ваканцията. Италианският специалист специално е обърнал внимание на нападателя Жуниор Мапуку. В последните мачове италианецът все повече залагаше на конгоанския футболист, който му се отблагодари с три попадения срещу Дунав (Русе) и Пирин (Благоевград) в Първа лига и още едно срещу “Драконите” в турнира за Купата на България.
 


Голям проблем за голаджията е физическата му издръжливост и Роси е пожелал от своя екип да му изготви специална програма за Мапуку. Когато попадне в стартовите 11, конгоанецът често привършва своите сили към края на мачовете и се превръща в непълноценен за отбора. Затова по време на паузата Жуниор Мапуку ще има задача да подсиили своята аеробна издръжлвост. Конгоанският футболист много добре е запознат със своя проблем и се е отнесъл сериозно към изискванията на своя треньор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки