Турци искат Обертан и Мапуку от Левски

„Сините” търсят най-малко милион евро за французина и поне 200 000 за конгоанеца

Турци искат Обертан и Мапуку от Левски

Турски слабак си е направил устата за Габриел Обертан от Левски.

В петък мениджърът Асен Букарев обяви, че „сините" са готови да продават и от Касъмпаша са реагирали веднага на неговите думи.

Турците са попитали за цената, която столичани са поставили на звездата си, пише „Меридиан Мач".

Преди време от „Герена" обявиха, че ще се разделят с Обертан само при оферта от 5 млн. евро.

Според запознати обаче това ще стане и при милион.

Именно толкова са поискали „сините" от Касъмпаша.

Турците са поискали малко време, за да помислят дали ще платят парите или ще търсят друг вариант за селекция.

Тимът от Истанбул в момента заема 11-о място в класирането с 19 точки, но амбициите на шефовете са по-големи.

Ако Левски се разбере с Касъмпаша, то Обертан отново ще играе заедно с българин - Страхил Попов. Десният бек рита на стадион „Реджеп Ердоган" от 2016 г. насам.

Треньорът на „сините” Делио Роси няма да страда за Обертан, твърдят запознати.

Французинът на няколко пъти му е повишавал тон на тренировките заради ролята на плеймейкър, която Роси му възлага. 

Междувременно друг турски клуб напира за Жуниор Мапуку.

Втородивизионният Елазъгспор, който се бори за спечелването на промоция за елита, иска да си осигури услугите на конгоанеца.

Според местните медии изявите на футболиста на сините са били наблюдавани на живо от представители на клуба. И той е попаднал сред четиримата, с които треньорът Хюсейн Калпар иска да подсили отбора. Специалистът държи да подобри нападателната мощ на тима си, който в 17 шампионатни двубоя през есента е реализирал 24 гола.

"Елазъгспор изпитва трудности в офанзивен план и затова ръководството започна работа по привличането на класен нападател. То се е спряло на Жуниор Мапуку от елитния български Левски. Елазъгспор се нуждае от привличането на опитен таран. Все пак взимането му ще бъде подложено на обсъждане”, пише elazighaberkent.com.

Елазъгспор се намира на 9-о място във второто ниво на турския футбол, като изостава с 11 точки от върха, но само с една от позициите, осигуряващи баражи за промоция. За да го има в редиците си, този клуб ще трябва да извади трансферна сума за Жуниор.

Причината е, че нападателят има договор с Левски до лятото на 2019 година. През есента конгоанецът участва в 19 от 20-те шампионатни двубоя на сините. В тях той реализира 6 гола.

В началото Мапуку бе титуляр, но постепенно при Делио Роси загуби титулярното си място. В последните двубои за годината Жуниор бе ползван като ляво крило. Той дойде на „Грена" през лятото като свободен агент, след като контрактът му с Берое изтече. За да го пусне, Левски ще трябва да получи най-малко 200 хиляди евро.

Конгоанецът вече има престой в турски клуб. В началото на сезон 2016/17 той бе част от втородивизионния Бандърмаспор, но само след два мача напусна, след което започна втория си престой в Берое.

Очаква се Левски да се раздели с още един чужденец през зимата.


Това е полузащитникът Нелуц Рошу, чийто агент Богдан Апоцу разкри, че халфът почти сигурно ще бъде преотстъпен до края на сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки