Наполи с пестелива победа, Тонев гледа от пейката (ВИДЕО)

Хамшик и компания ще посрещнат Нова година като лидери в Серия "А"

Наполи с пестелива победа, Тонев гледа от пейката (ВИДЕО)

Наполи спечели с 1:0 гостуването си на Кротове в мач от последния за годината 19-и кръг на Серия "А". 

 

Голът вкара Марек Хамшик в 17-ата минута. Нападателят на домакините Александър Тоневз пък изгледа мача от резервната скамейка.
Първата сериозна опасност беше пред вратата на Кротоне след взаимодействие между Инсиние и Хамшик, но ударът на словака беше избит в корнер. Малко по-късно Хамшик не сбъръка, разписвайки се за 1:0. Това беше 117-ия гол на капитана за Наполи.
 
Секунди след това гостите можеха да нанесат втори удар, но Мертенс не се възползва от грешка на Стефан Симич. Инсиние също имаше шанс да отбележи преди почивката, но Кордас изби в корнер. 
 
В първите минути на втората част силен удар на Стоян от Кротоне мина в близост до гредата. Хосе Рейна беше напът да сбърка фатално като подари топката на Трота, но после сам поправи грешката си. В 63-ата минута Инсиние стреля по диагонала, но топката кацна върху напречната греда. Атаката на неаполитанци продължи и Кайехон шутира силно, но Кордас спаси.
 
Благодарение на успеха Наполи ще посрещне новата година на първо място. Тимът има аванс от 4 точки пред Ювентус на върха в класирането. На "бианконерите" им предстои гостуване на Верона утре.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки