1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: В Турция: Акхисарспор привлече Клаудиу Кешеру

Сензациите в пресата: В Турция: Акхисарспор привлече Клаудиу Кешеру

Ненужен на "Армията" ще играе в Барселона

Сензациите в пресата: В Турция: Акхисарспор привлече Клаудиу Кешеру

В Турция: Акхисарспор привлече Клаудиу Кешеру

 

Турският Акхисарспор е успял да договори трансфера на нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешеру, твърдят медиите в югоизточната ни съседка. Според "Фотомач" в касата на разградчани ще постъпят 500 хиляди евро за 31-годишния румънец. Същата информация публикува и специализираният сайт за трансфери transfermarkt. От българския шампион не потвърдиха, че е постигнато споразумение за сделка, факт е обаче, че Лудогорец иска да продаде Кешеру, за да не го изпусне без пари през лятото. Тогава договорът на стрелеца изтича, а той няма намерение да го поднови.



Акхисар се намира на 12-о място в турската Суперлига. Тимът не успя да спечели нито един от последните си 9 шампионатни двубоя и се свлече надолу - в 17 кръга е завоювал 19 точки. Най-големият проблем на състава е реализирането на голове - вкарал е само 22. Затова и клубът иска да подсили атаката си.



През есента Кешеру загуби титулярното си място. Треньорът Димитър Димитров предпочиташе да използва на върха на атаката "фалшива деветка" и залагаше ту на Върджил Мисиджан, ту на Марселиньо. Въпреки това Клаудиу бе водещият реализатор на отбора през кампанията. Той бе на терена в 16 мача от Първа лига, в които вкара 10 гола. За Купата на България той се разписа 2 пъти в две срещи, а в 11 двубоя от Шампионската лига и Лига Европа добави още 2 попадения.



Клаудиу Кешеру пристигна в Лудогорец преди началото на сезон 2015/16, като преди това бе играл в катарския Ал Гарафа. Оттогава той взе участие в 74 шампионатни двубоя, в които бе точен 47 пъти. Изигра 7 мача за Купата на България и един за Суперкупата, в които порази противниковите мрежи 8 пъти. Той бе на терена и в 24 срещи от евротурнирите, в които вкара 6 пъти.

 

"Тема спорт": Договорено - Боримиров отива в Локо (Сф)

 

Юношата на Левски Алекс Боримиров ще продължи кариерата си в Локомотив София. Това ще се случи в следващите дни, а трансферът няма да бъде перманентен, а преотстъпване до края на сезона. Двата тима вече уточниха всички подробности.

 

Алекс е син на Даниел Боримиров, който ръководи школата на клуба от стадион "Георги Аспарухов, а доскоро бе и спортен директор на Левски. Боримиров-младши има 9 мача за първия тим на сините. 19-годишният полузащитник дебютира под ръководството на Люпко Петрович. Алекс игра пет пъти за първенство, веднъж за Купата на България и се включи три пъти в срещи от европейските турнири. Куриозно е да се отбележи, че през този сезон Боримиров записа само една минута за първенство, но в нея съумя да направи асистенция за гол. Това се случи при домакинския мач срещу Славия (4:0), в който той подаде за попадението на Серджиу Буш в добавеното време на срещата. Младокът бе титуляр в срещата с Ботев Гълъбово за Купата на България, но след това Делио Роси спря да му гласува доверие. В Локомотив София младокът ще се опита да натрупа повече игрово време и да помогне на столичния тим да се завърне в елита.

 

В "Надежда" като преотстъпени играят още двама юноши на сините - защитникът Галин Ташев и нападателят Илия Димитров.

 

"Меридиан мач": Ненужен на "Армията" ще играе в Барселона

 

Кевин Меркадо, който напусна ЦСКА-София в края на есенния полусезон, след като му изтече договорът за преотстъпване от испанския Гранада, няма да продължи в Испания. Той ще се завърне в Еквадор, където ще играе за Барселона Спортинг Клуб. В страната му отбелязват, че той ще облече жълтата фланелка на клуба за следващата година.



22-годишният Меркадо не е играл в Еквадор в последните 4 години. Първият отбор в кариерата му е Лига де Кито, но след това напуска страната, като става футболист на Гранада. Той обаче играе последователно като преотстъпен за Годой Крус и Самиенто де Хунин, преди да облече червената фланелка на ЦСКА-София. С Барселона той се ще бори за титлата в Еквадор, както и за Копа Судамерикана.

Станислав Генчев: Левски не заслужаваше да загуби от Ботев (ВИДЕО)

Треньорът на „сините“ коментира загубата в Пловдив

Керкез посвети на феновете победата над Левски

Треньорът на Ботев Пловдив коментира драматичния успех в дербито

Томаш: Проблемът беше на терена! Върнахме се в първи клас!

Треньорът на ЦСКА бе много бесен след поражението от новака Септември

Томаш дръпна здраво конско на играчите след резила

Треньорът бе бесен от играта срещу Септември

Митов: Резултатът можеше да бъде по-изразителен за нас

Треньорът на столичния Септември бе на седмото небе

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

ПРОВАЛ ЗА ЛЕВСКИ! 10 от Ботев  (Пд) удариха "сините"(ВИДЕО)

Трибуле с победен гол за Ботев (Пд) в 87-ата минута

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 (ВИДЕО)

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

Новият треньор на Берое: Целта ни е да сме в Топ 8 и да си гарантираме спасението

Хосу Урибе осъзнава на какво място е попаднал