Сензациите в пресата: Левски отказа Краковия от Яблонски, Берое чака Бандата

Вижте най-интересното от днешния спортен печат

Сензациите в пресата: Левски отказа Краковия от Яблонски, Берое чака Бандата

 "Тема спорт": 800 евро отказаха Краковия от Яблонски 

 

Феновете на Левски могат да си отдъхнат, след като се разбра, че полския Краковия се е отказал от опитите си да привлече защитника Давид Яблонски. Чешкият защитник влезе в полезрението на 12-ия в Екстракласа и треньорът на тима Михал Пробиерж е настоял да го има в състава си. 

 

Причината за стопирания интерес е сумата, която е поискало синьото ръководство, за да се разделят с основния си играч, а тя е било 800 000 евро. Подобна сума не влиза в бюджета на тима за зимния трансферен прозорец и на този етап Яблонски остава играч на Левски. 

 

Любопитно е, че бившият нападател на ЦСКА Килиън Шеридън е отказал да се присъедини към Краковия, като е предпочел да остане в настоящия си клуб Ягелония. 

 

"Тема спорт": Берое чака отговор от Бандаловски 

 

Берое проявява интерес към десния бек Иван Бандаловски. В момента бившият играч на ЦСКА и Локомотив (София) е футболист на кипърския Анортозис. Той обаче не попада в сметките на треньорския щаб и може да бъде освободен.

 

Заралии вече са говорили с бранителя, като очакват развитие и отговор от него преди заминаването на лагера в Турция. Берое тръгва за курорта Белек на 18 януари, като ще остане там до 1 февруари. През пролетта Бандата игра за Верея, а преди това за сръбския Партизан.

 

Бандаловски се познава отлично с двама от защитниците на старозагорци - Иван Иванов и Павел Виданов, които също минаха през ЦСКА. В момента треньорът Александър Томаш използва Милен Желев на десния бек на отбраната.

 

"Тема спорт": Черно море преговаря с юноша на ЦСКА 

 

Черно море води преговори за привличането на юношата на ЦСКА Петър Витанов. Качествата на полузащитника са добре познати на треньора Илиан Илиев, тъй като двамата работиха заедно през есента във Верея.  22-годишният футболист записа 16 мача за старозагорци в елита, а сега наставникът иска да го вземе при "моряците". 

 

За да се стигне до трансфера обаче, първо трябва да се разберат ръководствата на Черно море и Верея, тъй като халфът има действащ договор със заралии. Очаква се съвсем скоро да има развитие по сделката и халфът да акостира на "Тича". 

 

Според запознати Витанов нямал нищо против да облече фланелката на "моряците". 

 

"Меридиан мач": Обертан е една от причините Онгенда да избере Левски 

 

Габриел Обертан е една от основните причини, поради която Ервен Онгенда е близо до трансфер в Левски. Французинът е останал впечатлен от факта, че бившият играч на Манчестър Юнайтед е на "Герена". 

 

Именно това го е накарало да избере предложението да мине проби при "сините".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки