Сензациите в пресата: Берое преговаря с двама, Бербатов още е опция

Етър мери сили с носителя на Купата на Литва

Сензациите в пресата: Берое преговаря с двама, Бербатов още е опция
„24 часа”: Херо остава сам за три дни в Турция
 
Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров ще остане да дежури в Турция, в трите почивни дни между двата лагера в курорта Белек. След втория контролен мач на турска земя - срещу осминафиналиста в Шампионската лига Шахтьор (Донецк) в събота, Херо пуска играчите в миниваканция. Тя ще продължи до вторник вечерта, когато стартира втората част от зимната подготовка. 
Помощниците в щаба на Димитър Димитров -Георги Чиликов, Петър Колев и Петко Петков, ще летят до България при близките си в паузата. Същото ще направят и повечето от българските футболисти като капитана Светослав Дяков и национала Георги Терзиев. Някои от чужденците в „Лудогорец" ще отскочат със самолет до Истанбул, за да се запознаят със забележителностите на турския мегаполис. Други ще се разходят до Анталия. Ще има и футболисти, които ще предпочетат да релаксират на макс и използват множеството екстри, които предлага хотел „Корления", който ще обитават до края на подготовката в Белек.
Първата контрола на Лудогорец в Турция е в сряда от 17 часа българско време срещу румънския Ботошани. Херо щу пусне два различни състава в двете полувремена. Проверката срещу Шахтьор в събота е със същия начален час, но ще се състои на игрището на хотел „Регнум Карие", който обитава украинския гранд.
Клаудиу Кешеру пропуска двата 1/16 финални мача от Лига Европа срещу Милан. Румънският национал е наказан от УЕФА за 2 мача за червения картон, който получи срещу Хофенхайм. 2 мача наказание, но от БФС получи Натаниел за удара си срещу Кирил Десподов в мача за купата срещу ЦСКА.
 
 
„Тема спорт”: Берое преговаря с двама, Бербатов още е опция
 
Старши треньорът на Берое Александър Томаш призна, че се водят преговори с двама футболисти, а също така други двама играчи могат да пристигнат на проби по време на лагера в Турция, който стартира от четвъртък. В сряда заралии срещат Марица Пд в контрола.
"Водим преговори с двама футболисти за директни договори, а също така водим разговори с двама играчи за проби, но не знам дали ще дойдат. Става въпрос за свободни агенти", сподели Томаш в предаването Info Zona на ТВ Стара Загора.
"ДНК-то на Берое е да атакува и да играе офанзивен футбол. Мачът срещу ЦСКА (б.а. -загубен с 0:6) е много срамен за мен като треньор, за нашите футболисти, но трябва да си вземем поуките. Ние се надиграваме срещу всеки съперник. Трябва да си изведем точните изводи, за да се развиваме", продължи наставникът на старозагорци. Той разкри сензационно, че Димитър Бербатов не е затворена страница за заралии. През лятото Митко води подготовка с Берое, като игра в контроли. Очакваше се дори да подпише, но избра да продължи кариерата си в Индия.
"Защо Димитър Бербатов да не е все още реална опция да заиграе в Берое? Отборът ни е на доста по-добро ниво. Убеден съм, че напролет ще стоим още по-добре", добави Томаш.
 
„Тема спорт”: Етър мери сили с носителя на Купата на Литва
 
Стана ясен u четвъртият съперник на Етър по време на лагера в Анталия. На 30 януари болярите срещат литовския Стумбрас Каунас. Отборът е настоящ носител на Купата на Литва, като на финала би Жалгирис с 1:0, и ще играе през лятото в Лига Европа, а преди това му предстои и мач за Суперкупата срещу шампиона Судува. Стумбрас е на седмо място в първенството на своята страна. Още три мача ще изиграят етърци в Анталия. На 23 януари те срещат полския Лех Познан, на 27 януари играят с Железничар Сараево, а последната проверка е срещу Олимпия Любляна на 2 февруари. Ден по-късно отборът се прибира в България.
Тук са предвидени още две контроли, като първата е в четвъртък от 14:30 ч. с Верея в Мъглиж, а на 10 февруари на стадион "Ивайло" болярите приемат Литекс, когато е и официалното представяне на отбора. В сряда от 11:00 часа Красимир Балъков ще даде пресконференция. Официалният му дебют начело на. Етър ще е на 17 февруари срещу Септември Сф.
 
 
„Тема спорт”: Димитров прибра Орлин Орлинов в Локо ГО
 
Локо ГО започна подготовка с група от 30 футболисти. От есенния състав липсваха само Аристоте Ндонгала, който вече е играч на Черно море, и Ивайло Тодоров, който е в Пирин Бл. Десет играчи са на проби и в зависимост от представянето им по време на подготовката ще се селектира основната група от 23-ма футболисти. За сега от новите е сигурно само мястото на халфа Георги Колев, който е голмайстор на лидера в Трета Североизточна лига Добруджа, и бившия юношески национал Мариан Димитров. 20-годишният защитник е започнал в Черноморец, а през есента има мачове за Царско село. Александър Димитров е работил с него като треньор на юношеския национален отбор.
Повечето от дошлите на проби са млади футболисти, които тепърва ще се налагат като имена. Сред по-опитните са бившият нападател на ЦСКА Орлин Орлинов и вратарят Евгени Александров от Монтана. Подготовката ще премине в Горна Оряховица, а ще се ползва и базата в Царева ливада. По време на подготовката са планирани 6 контроли.
Още в събота (20 януари) от 11.00 часа на терена в Царева ливада Локо ще играе срещу Левски Левски. На 27 януари е планиран мач с Ботев Гълъбово.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки