Григор: Не знам какво да очаквам от Кирьос

Димитров обича петсетовите битки, на него му дай маратони, твърди пък австралиецът

Григор: Не знам какво да очаквам от Кирьос
Григор Димитров призна, че е позагубил увереността си, когато играе срещу Ник Кирьос.
 
Българинът имаше две победи над "лошото момче" от Австралия до януари, когато първата ракета на домакините го детронира в Бризбейн. Тогава 17-ият в света приложи малко от мръсните си номера, за да разконцентрира Димитров и стратегията му сработи. Затова хасковлията не е сигурен какво да очаква от мача си с Ник днес. 
 
"Срещу него никога не знаеш какво ще последва. В първия сет от онзи мач държах всичко под контрол. Играех много добър тенис и изградих солидни точки. А във втория и третия сет всичко това изчезна просто така - припомни си Григор. - Дори след загубената втора част си мислех, че имам шансове, но се оказа невъзможно да направя нещо. Сякаш изпуснах мач, който държах в ръцете си."
 
Причината за срива тогава беше и подлата тактика на Кирьос, която нямаше много общо с прочутия феърплей в тениса. Скандалджията умишлено пропускаше някои топки, а други забиваше с все сила в полето на Димитров. Българинът не успя да запази спокойствието си и се изнерви, като се поведе по играта на противника и също заложи на рискови изпълнения, които доведоха до куп грешки и срив в самочувствието му.
 
Впоследствие Кирьос грабна титлата, а след пристигането си в Мелбърн показа, че е готов отново да използва психологически трикове. От това си изпати Жо-Вифлед Цонга, който с изумление гледаше как австралиецът тича към мрежата и се връща назад, вместо да посреща сервисите му.
 
"Какво правех на мрежата ли? Не знам, просто исках да видя какво става там", отговори особнякът на въпрос след мача. Но номерата му може да го лишат от подкрепата на родната публика.
 
Ник успя да се "сдобри" с феновете след титлата в Бризбейн, но още в първия мач в Мелбърн се въвлече в кавга със зрител. Австралийските медии се опитват да настроят публиката благосклонно към Кирьос със заглавия "Да дадем шанс на Ник".
 
Асът на домакините пък показа, че явно гледа сериозно на турнира. Той се отказа от надпреварата на двойки, за да се съсредоточи върху "спечелването на титлата на сингъл".
 
"Защо, по дяволите, трябва да играя двойки? Краката ми тежат след часовете на 50-градусовата жега - заяви Кириос. - След Цонга беше тежко. Бях изпълнен с адреналин, а това изтощава много."
 
Също като Григор Кириос е наясно, че задачата му на осминафиналите е сред най-трудните.
 
"Очаквам още по-тежък мач. Григор обича петсетовите битки, на него му дай маратони - смята Лошото момче. - Бил е тук и преди и се е справял много добре. Но аз не мисля за трудностите предварително, чакам ги да дойдат. Виждам, че нивото, което ми трябва, е налице."
 
Двубоят между двамата е днес, не преди 10:00 часа на централния корт в Мелбърн. Димитров и Кирьос ще открият програмата на вечерната сесия.

 

България разгроми Босна и Херцеговина с 3:0 на Европейската отборна купа

Добър старт на 14-годишните ни тенисисти

Ема Томова загуби финала на тенис турнир в Гърция

Вижте подробности

Алкарас: Не се опитвам да уча от други

Гледах мачовете си от миналогодишния "Уимбълдън", призна испанецът

Завърши регионален турнир за момчета и момичета в Харманли

Вижте победителите

Националните отбори за юноши и девойки започват участие в Европейските летни купи

Вижте подробности

Вики Томова става първата българка в Топ 50 от 2015 г. насам

Българката има квота за Олимпийските игри в Париж

Гришо тръгва ударно на "Уимбълдън"

Вижте подробности

Анди Мъри е готов да рискува с участието си на Уимбълдън

Британецът ще изиграе последния си турнир в Ню Инглънд Клъб

Триумф за Брияна Иванова на тенис турнир в София

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки