Чутовна драма остави Левски Лукойл непобеден в родното първенство

"Сините" взеха дербито срещу Рилски спортист с 1 точка

Чутовна драма остави Левски Лукойл непобеден в родното първенство

Левски Лукойл запази перфектния си актив в мъжкото първенство в новата формация, след като се наложи след страхотна драма като гост на Рилски спортист със 73-72.

 

По-дългата скамейка и огромни тройки на Божидар Аврамов в края донесоха успеха на "сините". Двата състава се срещат отново само след броени дни в Балканската лига, в София.


Първата част бе много равностойна, без някой от двата отбора да успее да вземе предимство. Чак в последната минута Левски отбеляза пет безответни точки, след като направи и силни защити, за да дръпне с 24-19 след 10 минути.

 

Рилски спортист започна с много грешки двубоя, което се отрази сериозно в началото на втория период, когато след три минути игра Левски взе най-големия си аванс от 9 точки. Домакините обаче направиха серия от 11-2 и изравниха две минути преди почивката.

 

Все пак последните кошове за полувремето бяха дело на "сините", за 40-36 в тяхна полза, след добри минути на Павлин Иванов и отлична успеваемост за тях в тези 20 минути.

 

Докато през първото полувреме играта на Рилецо се движеше предимно от чужденците, най-вече от Травис Тейлър, в третата част избухнаха Златин Георгиев и Йордан Бозов, за да направят пълен обрат в полза на самоковци. Левски не успя да намери добри решения в атака в третия период и сдаде инициативата, играейки по темпото на Рилски спортист.

 

Още на старта на последната четвърт обаче, гостите бързо изравниха, но се стигна до няколко смени на водачеството, след грешки в защита и за двата състава.

 

Неспортсменско нарушение на Димитър Маринчешки даде шанс на Левски да обърне и да поведе, но "сините" не успяха да оползотворят и атаката след два точни наказателни удара. Вместо това, Рилецо направи серия от 7-0 за да има шест аванс, с минута и половина до края.

 

Тогава Божидар Аврамов изскочи като спасител за Левски и наниза две поредни тройки, а реферите дадоха и два доста интересни фаула в двете посоки в тези секунди.

 

Аврамов изравни до 72-72, резултат, запазил се 30 секунди преди сирената, след като най-добрият за Рилецо Травис Тейлър пропусна два наказателни удара. Златин Георгиев пропусна от тройката и финалната атака отиде за Левски, но невероятен пропуск под коша направи Станимир Маринов.

 

С оставащи 12 секунди Маринов обаче получи правото да изпълнява фаулове. За да запази драмата, той пропусна първия, но бе точен от втория, за 72-73.

 

Златин Георгиев получи шанс за финалната стрелба в двубоя, но пропусна от добра позиция, и не успя да донесе победата на Рилски спортист.

 

Най-резултатен за Левски бе Станимир Маринов с 18 точки, шест асистенции и четири борби за успеха. 16 точки добави Божидар Аврамов, а Павлин Иванов се отчете с 12.

 

Златин Георгиев направи силен мач за Рилски с 13 точки, 8 борби и три откраднати топки. 14 точки добави Травис Тейлър.

Рилски спортист започва пътя си към ШЛ срещу финландци

Квалификационните турнири са през септември

OФИЦИАЛНО: Лос Анджелис Лейкърс обяви новия си треньор

Джей Джей Редик поема "езерняците"

Дончич вече е в лагера на Словения

Звездата на Далас Маверикс се присъедини към съотборниците си

Везенков: Първият ми сезон в НБА беше луд

Пътуваш от хотел на хотел, а докладите следват един след друг

Панатинайкос с мегаоферта за Везенков, той мисли за НБА

Попариха всички европейски отбори за българина

Детройт уволни треньора си след само един сезон

"Буталата" записаха историческа анти серия през миналата кампания с 28 поредни загуби

Бостън с рекордна титла в НБА

Вижте подробности

Далас не се предава! Разби Бостън и остави серията жива (ВИДЕО)

Вижте подробности

Сакрманенто все пак може да задържат Везенков

В САЩ смятат, че българинът със сигурност остава в НБА и следващия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки