1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Академик Бултекс 99 отстъпи на лидера в Балканската лига

Академик Бултекс 99 отстъпи на лидера в Балканската лига

Пловдивчани изиграха силна последна десетка

Академик Бултекс 99 отстъпи на лидера в Балканската лига

Академик Бултекс 99 загуби от моментния лидер в Балканската лига Блокотехна със 71-80 като гост в мач от 12-ия кръг на Балканската лига. Пловдивчани позволиха на съперника да натрупа огромна разлика през първото полувреме и въпреки че бяха на ниво през второто, не успяха да компенсират, пише bgbasket.com. До момента те са с 4 победи и 5 загуби, както и Левски Лукойл и Башкими, а Блокотехна е с 10-1. Само една загуба и 8 победи има и българският Рилски спортист. В следващия си мач Академик ще посрещне Башкими на 6-и март в Пловдив.

 

Домакините започнаха мача отлично и още през първата част натрупаха комфортна преднина от 13 точки. Те продължиха да контролират мача до почивката, когато вече бяха с 22 точки напред. Академик беше равностоен на съперника си през третата част, но това само запази статуквото. Пловдивчани изиграха силна последна десетка, в която стопиха голяма част от дефицита си, но нямаше как да стигнат до обрат.

 

За българския отбор Айзея Юмипиг записа 23 точки, 11 и 7 борби добави Станислав Ваклинов, а 10 плюс 7 регистрира Васил Бачев.

 

За победителите Дуейн Бенджамин вкара 18 точки и хвана 6 борби, а 16 наниза Данило Миятович.