Сензациите в пресата: Букарев си тръгнал заради Белаид, трансфер на нигериец в ЦСКА се провалил

Вижте най-интересното от спортния печат

Сензациите в пресата: Букарев си тръгнал заради Белаид, трансфер на нигериец в ЦСКА се провалил

"Тема спорт": Скандал заради Белаид дошъл в повече на Букарев 

Ситуацията с Аймен Белаид е била една от последните капки, които са прелели търпението на Асен Букарев, който подаде оставка като главен мениджър на Левски. Връщането на защитника преди Нова година бе доста изненадващо за всички, които следят отблизо ситуацията на "Герена". Още тогава подозренията относно, меко казано странния трансфер, паднаха върху Асен Букарев, тъй като бе ясно, че Делио Роси не е запознат с качествата на защитника. Белаид мина кратък пробен период, след което от клуба официално го представиха като ново попълнение. Тази сделка щеше да мине леко встрани, ако не се бе случило напускането на Димитър Пиргов. Специалисти и фенове са на мнение, че българинът има далеч по-големи качества на тази позиция от тунизиеца и в двата трансфера няма логика. 

 

От Малта Букарев заяви, че лично Делио Роси е имал последната дума по привличането на Аймен Белаид. Мотировката на италианеца - трябва му още един бранител със силен ляв крак. Пиковият момент - трагичните изяви на Белаид в контролата с Флориана, завършила 2:2, са отприщили атаките към Букарев, както от висшестоящите хора от "Герена", така и от медии и привърженици. 

 

Още тогава бившият вече координатор по спортните въпроси е взел решение - или ще изчисти правомощията и задълженията си в разговор със собственика или ще напусне. В крайна сметка се случи второто. 

 

Ситуацията с Белаид е показателна за случващото се на "Герена". Интересното е, че вече никой не носи отговорност за селекцията на сините, тъй като Делио Роси тъкно се измъква от нея. Той винаги натъртва, че само задава параметрите и характеристиките на необходимите му състезатели, а след това клубът му ги осигурява. 

 

"Тема спорт": Ривалдиньо взе десетката 

Левски направи клип с привлечените през зимата нови футболисти. "Сините" взеха защитниците Аймен Белаид и Афонсо Фигейредо, халфът Филипе Нашименто, крилото Паулиньо и нападателите Ривалдиньо и Станислав Костов. 

 

Във видеото, което бе поместено в официалния сайт на "сините" всеки един от тях каза по няколко думи за себе си, след което показа няколко трика пред камерата. Накрая шестимата извикаха "Само Левски". 

 

От клипа стана ясно и с какви номера ще играят новите. Тунизийският бранител ще играе с номер 3, както и в първия си престой на "Герена". Левият бек Фигейредо е взел любимия си №25. Филипе Нашименто ще се подвизава с номер 20, докато Паулиньо ще играе със седмицата. 

 

Ривалдиньо наследява номер 10 от продадения в Китай Жуниор Мапуку, докато Станислав Костов е избрал да играе с №29. 

 

"Тема спорт": Славия с оферта към Александър Александров

Славия е отправил оферта към бившия централен защитник на Черно море и Левски Александър Александров. Той бе освободен от новия треньор на моряците Илиан Илиев и в момента е свободен агент. Белите търсят усилено играч на тази позиция, който да засили ариегарда.

 

Александров е заявил, че ще изчака до последно за чужбина и в началото на следващата седмица ще даде отговор на Славия. Опция е бил и Илия Миланов, но е отпаднал. 

 

До офертата към Александров се е стигнало, след като чаканият нигерийски национал Ерхун Обанор може и да не дойде. Той все още не е дал никакъв отговор на Славия и по всичко изглежда, че няма да се появи на Овча Купел. 

 

На този етап изходящи трансфери не се очаква. 

 

"Меридиан мач": Трансфер на нигериец на "Армията" се провалил 

Нигерийският халф Стенли Охугба сам се похвали в родината си, че е бил пред трансфер в ЦСКА през ноември, но в последния момент сделката се е провалила. 30-годишният дефанзивен халф играе в Норвегия от 2009 година и имат норвежко гранжданство. 

 

Той е играл в родината си за Джей Си Рейдърс и Хартланд, преди да премине в Лин. След това играе за нискоразредните Улесанкер, Сапрсборг, Йорн Хортен, Ейдсволд, Турн и Брумундал с идеята да натрупа достатъчно стаж, за да вземе паспорт. 

 

Ихугба е бил в плановете на "червените" още след бягството на Петрус Бумал, но в края на август ЦСКА подписа с Раул Лое. През ноември пък бе представен Роланд Алберг, който явно е бил предпочетен пред Ихугба. 

 

Нигериецът в момента е свободен агент, след като през януари скъса договора си с Брумундал. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки