Омония и Петев продължават да мачкат в Кипър

Победата е и осма в 10 мача за Ивайло Петев и Алекси Желязков

Омония и Петев продължават да мачкат в Кипър

 

Ивайло Петев и воденият от него Омония (Никозия) отнесе с 3:0 Арис (Лимасол) в среща от 24-ия кръг на кипърското първенство и постигна четвърта поредна победа. С днешните три точки зелените имат 44, заемат 5-о място в класирането и са само на 5 от 3-ия АЕК (Ларнака).

 

Победата е и осма в 10 мача за Ивайло Петев и Алекси Желязков, откакто поеха отбора. Тимът на Арис е на предпоследното 13-о място с 16 точки и застрашен от изпадане.

 

Петев имаше доста кадрови проблеми, основно на вратарския пост, където днес застана 20-годишният Андреас Христодулу в отсъствието на контузените Йон Алвбаге и Николай Михайлов. Българският страж вече започна да кара колело след контузията на глезена, от понеделник ще се включи в пълноценните тренировки, но едва ли ще бъде на линия за мача с Докса (Катокопия) за Купата на страната.

 

Още в 7-ата минута Мамаду Канде откри резултата в полза на Омония, а тимът пропусна няколко добри възможности до края на първото полувреме. В 61-ата минута Рафаел Лопес удвои, а крайното 3:0 оформи Теофилус Соломон секунди преди да изтекат 90-те минути.

 

"Поздравявам играчите, но имам забележки към представянето ни. Доволен съм от резултата и от трите точки, но личните ми забележки ще ги кажа на отбора по време на разбора. Все пак след като поведохме с 2:0, сякаш нещата тръгнаха по-лесно за нас, каза Ивайло Петев, който пожела успех на треньора на противника Никос Панайоту, който му е личен приятел.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки