1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Стефан Михайлов: Момичетата не повярваха, че можем да спечелим

Стефан Михайлов: Момичетата не повярваха, че можем да спечелим

"Имаме мач в Холандия, ще се борим"

Стефан Михайлов: Момичетата не повярваха, че можем да спечелим

В последната минута и нещо сякаш момичетата не вярваха, че можем да спечелим, заяви треньорът на националките то баскетбол след загубата от Холандия в "Универсиада".

 

"Започнахме много лошо, но успяхме да се върнем и да обърнем нещата в наша полза. Момичетата страшно много се бориха и се стараха", добави той.
 
"Загубихме в последната минута. Направихме пропуск под коша, имаше неправилно проведена контраатака. Димитрова тръгна да се надиграва с две, при положение, че трябваше да подаде и да организираме бърза контраатака. Това беше нещото, с което превъзхождахме отбора на Холандия. Взеха ни топката от ръцете в нападение, когато водехме с две точки", обясни Михайлов. 
 
"Най-голямата глупост, която може да се направи в женския баскетбол, е фаул с кош. Реално ние мачът го губим с три точки без последния фаул, който е казан да не се прави. Като имаме три пропуска под коша при два равностойни отбора, нещата натежават в полза на другия", продължи селекционерът.
 
"Имаме мач в Холандия, ще се борим. Днес бяхме без две основни състезателки, които са контузени. Отборите са равностойни, така че се надявам в другия мач, че можем да победим", завърши той.