Баскетболният Берое с отворено писмо до федерацията

Толерира ли БФБ отбора на Монтана, питат старозагорци

Баскетболният Берое с отворено писмо до федерацията
Ръководството на Берое (Стара Загора) изпрати отворено писмо до шефовете на федерацията.
 
В него те задават няколко въпроси, свързани главно с отношението на централата към конкурентите им от Монтана, намеквайки за двоен стандарт в решенията, които в повечето случаи са в полза на тима от Северозападна България.
 
Ето и пълния текст на писмото:
 
Уважаеми г-н Глушков,
 
уважаеми дами и господа ръководни фактори в Българския баскетбол,
 
уважаеми колеги от БК Монтана 2003,
 
 
Спазвайки добрия тон, както през целия сезон до момента, бихме искали да изтъкнем няколко събития от последните дни и да поставим към Вас няколко въпроса, в чиито коректни отговори не се съмняваме:
 
1. Отказът на БФБ да се съобрази с искането на БК Берое - Стара Загора (и да приеме изцяло позицията на Монтана 2003), да отложи с 24 часа мача от „А“ група, въпреки че то беше внесено в срок и беше съобразено с Наредбата на БФБ за провеждане не ДП „А“ група – жени сезон 2017-2018 г.
 
2. Защо групата състезателки от Монтана 2003 в женския национален отбор на България е останала с ден повече в Испания след евроквалификационния двубой срещу домакините? Допуска ли се деление на състезателки в националния отбор и на какъв принцип се случва това – при положение, че към момичетата от БК Берое, например, подобно предложение не е отправено?
 
3. С оглед на горепосоченото, у нас логично се породиха въпросите „Има ли БФБ по-специално отношение към БК Монтана 2003 и негови представители? Чувства ли БФБ, че толерира в определени моменти БК Монтана 2003 и негови представители? На какво се дължат положителните отговори на първите два въпроса, ако те все пак са такива?.
 
С уважение,
ръководството на БК Берое – Стара Загора

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки