България с 5 финалистки на „Странджа“

Турнирът се провежда в столичната зала „София“.

България с 5 финалистки на „Странджа“

България ще има пет финалистки в женската надпревара на 69-ото издание на международния боксов турнир „Странджа“, който се провежда в столичната зала „София“.

 

До мачове за титлата в своите категории стигнаха Севда Асенов (48 кг), Габриела Димитрова (51), Стойка Петрова и Златислава Чуканова (54 кг) и Станимира Петрова (57).

 

Асенова и Димитрова спечелиха по категоричен начин полуфиналните си мачове с по 5:0 съдийски гласа. При най-леките Севда се справи с чехкинята Яна Прокесова и в спора за златото ще играе срещу индийката Чунгнейжанг, която също спечели с 5:0 срещу китайката Йе.

 

Димитрова изигра трети силен мач на „Странджа“, като не остави съмнение в превъзходството си над италианката Джойа. За нейно съжаление в другия полуфинал Вирджиниа Фуч (САЩ) загуби от Айкатерини Куцогеоргопо (Гър) и избяга от нова среща с българката. Именно американката победи Габи в миналогодишния финал на „Странджа“. Гъркинята пък отстрани в първия кръг сега Еми-Мари Тодорова.

 

В категория до 54 кг ще има изцяло български финал между опитната Стойка Петрова и младата Златислава Чуканова. Медалистката ни от европейски и световни първенства спечели с преференция мача си срещу индийката Маиснам, макар да бе предупредена официално в третия рунд за нечиста игра – 3:2 (26:30, 26:30, 28:28, 29:27, 29:27). Чуканова пък надигра с 5:0 съдийски гласа третата българка в категорията Розалия Пайчева. Интересното е, че Стойка и Злати играха финал на държавното първенство в Ямбол преди 2 седмици, който завърши с победа с 2:1 за Петрова.

 

Станимира Петрова пък се класира без игра за финала при 57-килограмовите. След като отстрани Деница Елисеева в ¼-финала вчера, днес румънката Ленута Перижок се отказа от участие още на сутрешния кантар заради контузия. В спора за титлата в категорията Станимира ще срещне световната шампионка за девойки и участничка в Рио 2016 Ирма Теса от Италия. Двукратната носителка на купа „Странджа“ Петрова през 2017 г. остана първа подгласничка за трофея, а Теса отпадна още в първия кръг, но в по-горната категория до 60 кг.

 

Последната ни полуфиналистка Михаела Николова загуби мача си с индийката Сеема Поониа с 0:5 при най-тежките (+81 кг). Това бе първа среща за българката в турнира и въпреки поражението тя спечели бронзовото отличие в категорията.

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

Фюри: Усик, идвам за теб!

Британецът е мотивиран да стане абсолютен световен шампион

150 джудисти участват на Европейско първенство за полицаи в София

Схватките са в зала "София"

Титла и четири бронзови медала за България на Европейското първенство по джудо за полицаи

Вижте подробности

Семен стана първи, Айк втори без борба в Будапеща

Нашите постигнаха целта си на турнира

Мнацаканян и Новиков излизат за злато в Будапеща

Финалите започват от 18 ч наше време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки