1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Везенков с най-много точки при разгромна загуба на Барса

Везенков с най-много точки при разгромна загуба на Барса

Каталунците браха голям срам срещу вечния съперник Реал (Мадрид)

Везенков с най-много точки при разгромна загуба на Барса

Барселона, с Александър Везенков в състава, записа една от най-тежките загуби през сезон 2017/18 в Евролигата. Каталунците отстъпиха със 75:101 в домакинството си на Реал (Мадрид).

 

Везенков се включи в двубоя от резервната скамейка, като престоя на терена общо 14:09 минути и записа 11 точки (1/2 за две точки, 2/4 за три точки и 3/4 от линията за наказателни удари) и 2 борби.
 
Томас Уертел също вкара 11 точки за домакините, а за Реал с най-много точки се отличи Джей Си Керъл – 18 точки.
 
Гостите от Мадрид контролираха напълно събитията на терена през първата четвърт, като бързо натрупаха комфортна преднина, която достигна до 17 точки след 10 минути игра – 30:13. През втория период каталунците се съвзеха от първоначалния шок и за момент успяха да съкратят изоставането си до 11 точки, но в последните две минути баскетболистите на Реал (Мадрид) отново поеха инициативата и успяха да възстановят комфортната си преднина – 52:35 на почивката.
 
Всичко до голяма степен приключи в третата четвърт, когато преднината на Реал премина границата от 20 точки – 83:57. От тук до края двата отбора просто изчакваха последния съдийски сигнал, който прозвуча при 101:74 в полза на гостите от Мадрид.