1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Рилски спортист вдигна Купата след бой по Левски Лукойл

Рилски спортист вдигна Купата след бой по Левски Лукойл

За най-полезен играч бе избран Йордан Бозов, който игра с частично скъсан менискус

Рилски спортист вдигна Купата след бой по Левски Лукойл

Рилски спортист спечели втора Купа на България в историята си. Тимът от Самоков победи с 89:80 Левски Лукойл на финала.

 

Пред пълни трибуни - 2000 души в ДКС "Васил Левски" във Велико Търново и двата тима заслужиха аплодисменти за играта си. За най-полезен играч бе избран Йордан Бозов, който направи феноменален мач и вкара 21 точки, въпреки че е играл с частично скъсан менискус.
 
Бозов понесе Рилски на гърба си с 10 от първите 12 точки за отбора, но Левски поддържаше равенството. Серия от 5-0 за Рилецо в края на първата част донесе пет точки разлика - 27-22 в тяхна полза след 10 минути игра.
 
Левски стартира ударно във втората четвърт с 10 безответни точки. Рилски навакса бързо. В крайна сметка след куп обрати, на почивката "сините" имаха точка аванс - 45:44.
 
В края на третата четвърт самоковци стигнаха и до най-голямата си преднина в двубоя от девет точки.
 
Важни изяви в защита и нападение на Кийт Клентън и Павлин Иванов държаха "сините" в мача, но самоковци бяха без грешка в атакуващ план.
 
В последните две минути от срещата двата тима влязоха при 7 точки разлика, а Левски изглеждаше в шок от случващото се и не успя да реагира.
 
Най-резултатен за успеха бе Йордан Бозов с 21 точки. С 19 се отчете Дерек Райт, 14 има Шелдън Джетър, а Златин Георгиев добави 12.
 
За Левски Лукойл Неманя Милошевич завърши с 18 точки, Станимир Маринов се отчете с 15. Христо Николов вкара 14, Павлин Иванов има 12, а с дабъл-дабъл от 10 точки и 10 борби е Кийт Клантън.