Левски счупи рекорд от времето на Гунди

"Сините" завъртяха 11 мача без допуснат гол на „Герена"

Левски счупи рекорд от времето на Гунди

Левски развали празничното настроение на феновете си навръх 3 март с равенството 0:0. „Сините" обаче влязоха в историята с този мач, въпреки горчилката от резултата, който позволи на Лудогорец да се откъсне на 11 точки от столичани. Двубоят срещу „зелените" от Стара Загора беше 11-и пореден на „Георги Аспарухов" без допуснат гол в първенството.

Досегашното върхово постижение беше от периода 1970-1971 година. Тогава левскарите стигат до 10 поредни срещи без да инкасират попадение в своята врата у дома. Любопитното е, че и тогава последният мач преди серията да почне е реми -2:2. През 1970 година срещу Етър, а през 2017 г. срещу Черно море - в последния шампионатен мач за миналия сезон. През 1971 година поредицата е прекъсната в домакинството срещу Янтра (тогава под името Чардафон-Орловец). Левски побеждава измъчено гостите с 3:2. Габровци дори на два пъти повеждат в резултата, но „сините" все пак успяват да победят с решителен гол на Янко Кирилов в 75-ата минута.

Това, което отличава серията от началото на 70-те от сегашната е, че в по-старата има само победи - 10 от 10 мача. В сегашните 11 сухи мрежи има и две нулеви ремита - срещу Лудогорец през есента и в събота срещу Берое. Общата голова разлика също е далеч по-внушителна по времето на Георги Аспарухов - Гунди - 29:0, а сегашната 17:0. Другото съществено е, че част от успешната поредица в миналия век спомага за спечелването на титла - тази през 1970 година, докато сега почти никой не вярва, че златните медали са възможна цел пред Левски. Оставам да видим колко дълго ще продължи серията от сухи мрежи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки