1. Novsport
  2. Европейски футбол
  3. „Чуковете” разбиха Фулъм до почивката, Бербо дебютира на ниво след нея (видео+снимки)

„Чуковете” разбиха Фулъм до почивката, Бербо дебютира на ниво след нея (видео+снимки)

Българинът показа впечатляващо взаимодействие с партньора си в атака, но тимът му загуби лондонското дерби с 0:3

„Чуковете” разбиха Фулъм до почивката, Бербо дебютира на ниво след нея (видео+снимки)

Българският нападател Димитър Бербатов дебютира за своя нов тим Фулъм, към който се присъедини в петък следобед след трансфер от Манчестър Юнайтед, появявайки се на почивката при визитата на Уест Хем, загубена с 0:3.

Домакините решиха всичко в срещата с три гола през първото полувреме, а първият от тях падна буквално в първата им атака по посока вратата на Марк Шварцер.

Тогава Рикардо Ваш Те подаде с глава към Кевин Нолан, а бившият капитан на Нюкасъл препарира австралийския страж на гостите с плътен удар по диагонала.

В 29-ата минута „чуковете” поведоха с 2:0, след като новозеландецът Уинстън Рийд засече с глава центриране от корнер, а в 41-ата стигнаха и до класическа преднина.

Тя бе оформена от Матьо Тейлър след изпълнение на пряк-свободен удар, при който почти цялата защита на гостите бе заета с опазването на дошлия под наем на „Болейн Граунд” от Ливърпул английски нападател Анди Керъл.

Бреде Хангеланд все пак успя да спечели единоборството с високия 191-сантиметра таран, ала сложи топката на крака на Тейлър и той я прати в мрежата от границата на наказателното поле.

Така почивката дойде при резултат 3:0 в полза на домакините и пълно тяхно превъзходство, а мениджърът на гостите Мартин Йол бе принуден да пусне в игра новата си покупка Димитър Бербатов.

Българинът определено раздвижи играта на своите и показа впечатляващо разбирателство със своя колега в предни позиции Уго Родайега, но въпреки опитите на двамата, Фулъм не успя да се добере до почетен гол.

Гостите обаче изравниха играта през втората част и заслужаваха да вкарат поне веднъж, а за „чуковете” това лондонско дерби завърши с няколко лоши новини, тъй като с травми терена напуснаха последователно Анди Керъл и Ги Демел.

В последната минута на редовното време се откри и най=опасната ситуация в полза на Фулъм. Тогава Димитър Бербатов овладя технично дълъг пас и елегантно изведе Уго Родайега зад гърба на отбраната на домакините, ала ударът на колумбиеца от въздуха срещна гредата, а той не успя да порази целта дори и при последвалата добавка, тъй като вече си бе затворил ъгъла.

Така новакът Уест Хем събра 6 точки в своя актив от първите три кръга на Висшата лига, докато новият тим на Бербо остана с 3 пункта, спечелени при впечатляващата победа над Норич с 5:0 в първия мач за сезона. Следващият двубой на водения от Мартин Йол тим е домакинство на УБА, докато на Уест Хем предстои визита именно на Норич.

Добра и лоша новина около Де Бройне

Белгиецът пропуска дербито с Арсенал този уикенд

Феновете на Рома се вдигат на бунт

Те не са доволни от уволнението на Даниеле Де Роси

Милан реши: Фонсека изхвърча, ако загуби дербито с Интер

Големият сблъсък е тази неделя

Реал Мадрид започва работа по трансфера на Флориан Виртц

Халфът на Байер Леверкузен отдавна е трансферна цел на "белия балет"

Напрежение в Милан: Фонсека и Ибрахимович не се понасят

Бъдещето на специалиста начело на "росонерите" е под сериозна въпросителна

Артета не спести суперлативи след спасяванията на Рая

Ето какво заяви испанският мениджър

Грешникът за Аталанта разясни какво се е случило при дузпата

Матео Ретеги беше спрян на два пъти от Давид Рая срещу Арсенал

Тер Стеген: Тази загуба боли

Стражът на Барса говори след първото поражение на тима този сезон

Треньорът на Монако за успеха над Барса: Идеалното начало

Френският тим успя да победи "каталунците", които играха с 10 души