ФАНТАСТИЧНО! Младежите разбиха Словения с 3:0 (ВИДЕО)

Уникален Десподов поведе нашите към успеха, запазваме шансове за Евро 2019

ФАНТАСТИЧНО! Младежите разбиха Словения с 3:0 (ВИДЕО)

Младежкият национален отбор на България изигра страхотен мач като домакин на Словения. Европейската квалификация се проведе на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора и премина при пълна доминация на селекцията на Антони Здравков. Така, напълно заслужено те се поздравиха с класически успех - 3:0. С победата днес, "лъвовете" запазват шансовете си класиране на Евро 2019. Родните национали събраха актив от 8 точки и вече само на 2 от днешния си съперник, който е на второ място в групата.

 

Първата по-интересна ситуация бе в актива на България. Кирил Десподов нахлу в наказателното поле, но с нещо средно между удар и центриране прати топката в аут. В 14-ата минута Вутов изведе Стефан Велков в наказателното поле, но ударът му бе спасен от вратаря. В 21-ата минута логичното се случи и „лъвовете” поведоха. Антонио Вутов получи в наказателното поле и с удар с левия крак, след рикошет и в крак на съперник, прати топката в мрежата за 1:0. 10 минути преди края на полувремето Кирил Десподов стреля директно от фаул, но доста неточно. В 40-ата минута удар далеч извън  на Ден Вокич срещна лявата греда. При добавката Ален Ожбол прати топката във вратата на Наумов, но словенецът бе в положение на засада и попадението бе правилно отменено. Само 120 секунди по-късно България удвои аванса си. След центриране от корнер, топката стигна във вратарското поле до Десподов. Крилото стреля мощно по диагонала, топката излизаше в аут, но се отклони в защитник на Словения и влетя в мрежата за 2:0.

 

Втората част започна с далечен удар на Антонио Вутов, уловен от вратаря. Последваха изключително скучни минути, без нищо интересно пред която и да било от двете врати. Така се стигна до 83-ата минута, когато родните национали нанесоха решителен удар с превъзходна контра. Кирил Десподов пое топката още в собствената си половина, премина през няколко съперникови футболисти, правейки на един от тях „мрежичка” и за капак прокара топката между краката и на вратаря за крайното 3:0.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки