1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Черно море в опит да счупи двумесечен карък

Черно море в опит да счупи двумесечен карък

Силно се надявам, че най-добрите ни срещи предстоят, заяви Николай Грозев

Черно море в опит да счупи двумесечен карък
След три поредни домакинства срещу лидерите, Черно море Тича ще гостува на Академик в 22-ия кръг на НБЛ.
 
Двубоят е днес от 18:00 часа в Правец. Вече два месеца „моряците“ нямат победа, като за последно сториха това срещу Спартак Плевен в края на януари.
 
Преди около месец в игра за тима се завърна Николай Грозев. Младият баскетболист пропусна два месеца от сезона заради контузия.
 
„Мисля, че вече навлязох във форма, чувствам се много по-добре. Натрупах доста игрови минути в последните седмици. Имах участие с Черно море Тича, както и със състава на ИУ-Варна. Така физически позакрепнах и вече по-пълноценно мога да помагам на отбора.
 
Всички твърдят, че мача с Академик е по-специален за мен, но аз не го усещам така. До миналата година бях в редиците на Академик, но в съвременния спорт ние трудно можем да искаме да изкараме цялата си кариера в един тим. Играл съм с някой от момчетата, но на терена няма никакво значение.
 
Всеки гони победата и за това не може да има никаква сантименталност. Вярвам, че и баскетболистите на Академик ще са силно мотивирани в този двубой, така че очаквам да се получи един интересен мач мач”, заяви Грозев.
 
Възпитаниците на Дарин Великов са убедени, че най-лошото вече е зад гърба им и че ще успеят и през тази година да постигнат изненада, както сториха това през миналия сезон.
 
„Не ни е приятно да губим. Трябва всички заедно да излезем и да заиграем силно, най-вече в защита. След това ще се получи и нападението. Силно се надявам, че най-добрите ни срещи предстоят.
 
Смятам, че можем да се противопоставим на лидерите. Това се видя и в последният ни двубой срещу Балкан, но сбъркахме на два пъти в края на мача и това се оказа решаващо. Нужен е и малко късмет и може отново да изненадаме някого неприятно в плейофите“, допълни Грозев.