1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Рилски спортист поведе след победа в Плевен

Рилски спортист поведе след победа в Плевен

Шелдън Джетър вкара 20 точки за тима от Самоков

Рилски спортист поведе след победа в Плевен

Рилски спортист победи с 94:86 Спартак (Плевен) в среща от 22-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. Успъхът изстреля тимът от Самоков на върха в класирането с 34 точки. С една по- малко имат Балкан и Левски Лукойл. Техните двубои от кръг обаче тепърва предстоят. Плевенчани продължават да са в дъното на класирането с победа и 19 поражения. 

 

В следващия кръг на 6 април Рилецо ще посрещне Берое, а Спартак – Балкан.
 
Гостите от Самоков, в чиято титулярна петица треньорът Хаджисотиров заложи на младия Мирослав Васов, поведоха в първите минути, но след силна серия в края на първия период Спартак иззлезе напред - 23:21. Много равностойна втора част запази минимален аванс за домакините за 45:44 на почивката.
 
Серия от 12-3 в края на третата позволи на Рилски спортист да натрупа стабилна преднина и след 30 минути тя вече беше двуцифрена за 73:63. По-малко от две минути преди финалната сирена разликата падна до 3 точки, но самоковци не позволиха повече точки в коша си и вкараха 5, за да оформят крайния резултат. 
 
Шелдън Джетър записа 20 точки, 7 борби и 6 асистенции за победителите, 18 плюс 5 борби добави Еван Равънел, а по 15 регистрираха Мирослав Васов и Димитър Маринчешки.
 
За Спартак Плевен дабъл дабъл от 31 точки и 10 борби записа Константин Коев (9 тройки), 21 точки (4 тройки) добави Ивко Ивков, а с 12 и 5 асистенции се отчете Николай Маринов.