1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Бербатов отказа да се завърне в националния отбор: "Настъпи моментът да си търсите някой друг" (+ВИДЕО)

Бербатов отказа да се завърне в националния отбор: "Настъпи моментът да си търсите някой друг" (+ВИДЕО)

"Любослав Пенев направи всичко възможно, за да се върна, но аз вече не се чувствам част от представителния тим"

Бербатов отказа да се завърне в националния отбор: "Настъпи моментът да си търсите някой друг" (+ВИДЕО)

Голмайсторът за всички времена на българския национален отбор Димитър Бербатов обяви, че не смята отново да облече фланелката на представителния ни тим точно 844 дни, след като реши да се оттегли.

За последно бившият нападател на Манчестър Юнайтед и настоящ на Фулъм игра с националния екип на 3 март 2010 г. при загубата с 0:2 от Полша.

Както вече съобщихме, в петък националният селекционер Любослав Пенев изпрати повиквателна на благоевградчанина за мача с Италия и второто ни поредно домакинство - срещу Армения, на 11 септември, но днес Митко отхвърли възможността отново да играе за „трикольорите”.

"Нещата не са винаги толкова прости, колкото изглеждат", сподели Бербатов пред репортер на Novsport.com.

"Като оставим настрана нещата, които се случиха през последните дни и времето, изминало от назначаването на Любо, смея да твърдя, че той направи всичко възможно да се виждаме и да ми покаже, че ме иска в тима.

Видяхме се не един или два пъти. Човекът, единствен направи всичко възможно, за да покаже, че ме иска. Но изборът, който съм направил преди, си остава. Две години са доста време…

Аз вече имам изградени навици на тренировки, различен начин на живот. Времето ми полека-лека отминава. Настъпи моментът да си търсите някой друг. Аз гледам мачовете на националния отбор и съм уверен, че момчетата ще се справят без мен.

Казах на Любо Пенев, че има голяма вероятност да променя решението си, но снощи се видяхме пак и го уведомих, че това няма да се случи.

Мисля, че той е правилният човек за националния отбор, който върне успехите на България. Бих играл за него в клубен отбор, но вече не се чувствам част от представителния тим", каза още нападателят.



"Аз наистина мисля, че Любослав Пенев е най-точният човек, защото хората, които уж милеят за футбола, не звъннаха един телефон. Никой не преглътна егото си.

Да се обади и да се опита да върне най-добрия си играч в представителния тим, а ако и тогава откаже да му теглят една майна и това е. А Любо звънна, видяхме се един-два пъти, поговорихме… няма проблем.

Според мен този отбор има качествата да се справи в тези квалификации, но за съжаление не виждам нови играчи, които да израстват.

Аз не мога да кажа за  някое ново момче „ето, в него виждам себе си, като начин на игра, като поглед… надявам се да греша, но българският футбол в момента страда.

Имаме си затруднения и в държавата, и в спорта, затова и аз съм тук да помагам – дали чрез фондацията ми, дали под някаква друга форма, тук съм", каза Бербо, след което бе попитан дали решението му да остане извън представителния ни тим е повлияно от липсата на Мартин Петров и Стилиян Петров в състава.

„Човек трябва да има реална представа за себе си и хората около себе си. Мартин, Стилиян и аз сме хората, които в последно време дават европейското на България като футболна нация. Толкова време са играли момчетата. Няма лошо да кажеш, че това е гръбнакът на отбора, но това не трябва да се взема на сериозно.



Надявам се, че Стилиян ще играе отново. Сега ми липсва да играя с тях двамата. Но може пак да играем заедно – на малки вратички. Времето ни отмина. Трябва да се грижиш за най-добрите си футболисти, но свърши тая.

Дано някой тръгне по моите стъпки, защото напоследък чета само, че тоя отишъл в оная кръчма, онзи спал с тази жена, а на терена – нищо, но времената се менят.

Гледах мачовете с Холандия и Турция, като мисля, че отборът ни върви в правилна посока. Футболистите изпълняват задачите си. Имах възможност да говоря с Любослав Пенев, още когато беше помощник на Пламен Марков и смятам, че можете да бъдете оптимисти.

Сега, че няма как да станем световни шампиони… но аз съм сигурен, че победите в първите два мача (с Италия и Армения у дома) са напълно възможни. Ще стискам палци, ще гледам, мисля, че нещата ще се получат.



Ако имам възможност ще дойда да наблюдавам на живо срещите, но аз си имам задължения, тренировки… Надявам се да се получи добър мач с Италия”, допълни Бербатов.

ГЛЕДАЙТЕ ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА БЕРБАТОВ В ДВЕ ЧАСТИ!

Илиан Илиев: Бяхме почти перфектни! Стана истински празник за Варна!

Треньорът на Черно море бе много доволен от успеха в дербито срещу Спартак

Кириякос за призивите на феновете на Спартак (Варна): Всеки има право на мнение!

"Дузпата ни извади от равновесие", коментира той след загубата в "морското" дерби

Феновете на Спартак (Варна) призоваха Георгиу да си подаде оставката

"Соколите" загубиха от Черно море с 0:2

Венци Стефанов: Едва ли Загорчич е забравил телефона ми, може да ми се обади

Босът на Славия коментира нападките срещу него

Алекс Колев: Знаехме, че ни очаква тежък мач, тъй като Левски играе трудно тук

Нападателят все пак бе доволен от успеха над Славия

Заги с тежки критики към ръководството на Славия: Обстановката е трагична!

Той бе много разочарован след загубата от Левски

Генчев: Трябва да си извадим много поуки от този мач

Той все пак бе доволен от успеха над Славия

Добруджа надви с лекота Славата на "Дружба", Арангелов започна с победа начело на Ловеч

Спортист и Беласица завъртяха реми в Своге

Бой и арестувани преди дербито Спартак - Черно море

Ексцесии минути преди началото на варненското дерби