1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Ямбол изненада Академик Бултекс и прати серията в трети мач

Ямбол изненада Академик Бултекс и прати серията в трети мач

Брайкъс Перин записа 29 точки и подаде 7 асистенции за победителите

Ямбол изненада Академик Бултекс и прати серията в трети мач

Ямбол и Академик Бултекс 99 ще играят трети мач в 1/4-финалната серия от баскетболното първенство. Това стана факт, след като ямболии поднесоха сензацията и спечелиха с 97:79 домакинството си в зала „Диана“.

 

Напрежението в Пловдив ще е голямо, тъй като сегашната ситуация напомня доста на случилото се през миналия сезон, когато момчетата на Асен Николов отново завършиха втори в редовния сезон, след което спечелиха първия мач срещу тогавашния седми Черно море, но загубиха гостуването си, а след това и решителното за серията домакинство.
 
Победителят от сблъсъка между Ямбол и Академик ще се изправи срещу Балкан, който без проблеми елиминира Академик (Сф) с 2-0 победи. Ботевградчани се наложиха и като гост във втората среща, с 98:68. 
 
Брайкъс Перин записа 29 точки и подаде 7 асистенции за победителите, 25 отбеляза Станислав Говедаров, а с 22 точки, 6 борби и 5 асистенции се отчете Алан Арнет.
 
За ямболии 18 точки и 6 асистенции регистрира Мартин Дурчев, а единственият му съотборник с двуцифрен актив беше Васил Бачев, който вкара 11.