1. Novsport
  2. Баскетбол
  3. Левски Лукойл срещу Рилецо на 1/2-финал в НБЛ

Левски Лукойл срещу Рилецо на 1/2-финал в НБЛ

Не знам дали оставам, обяви треньорът на Берое Любо Минчев

Левски Лукойл срещу Рилецо на 1/2-финал в НБЛ

Левски Лукойл и Рилски спортист ще се изправят един срещу друг в полуфиналите на мъжкото баскетболно първенство.

 

„Сините“ отстраниха Черно море с 81:79 като гост във втория 1/4-финален плейоф. В края момчетата на Константин Папазов имаха проблеми. Две минути преди сирената Цветослав Острев реализира, за да доближи Черно море само на точка - 75:76. Тройка на Николай Стоянов успокои Левски в следващото нападение, но Асен Великов пропусна два наказателни удара и интригата се запази. В последните секунди все пак лидерът от редовния сезон използва опита си, за да затвори мача в своя полза при 81:79.
 
На трибуните в зала „Христо Борисов“ бе и бившият играч и на двата тима и юноша на „моряците“ Калоян Иванов.
 
В Стара Загора Рилски спортист затвори серия срещу Берое с 80:70 в мач №2. Първият двубой от полуфинала срещу Левски ще бъде на 7 май в зала „Универсиада“ в София.
 
Златин Георгиев записа 22 точки и 5 борби за победителите, 15 плюс 5 борби добави Дерек Райт, а с „дабъл-дабъл“ от 14 точки и 11 борби се отчете Еван Раванел.
 
След края на срещата треньорът на домакините Любо Минчев каза пред БНТ, че бъдещето му начело на Берое е неясно. „Не знам дали ще остана. Ще видим, ще говорим... Това не зависи само от мен“, заяви националният селекционер.