1. Novsport
  2. Тенис
  3. Костова излиза срещу бивша №14 в света в Китай

Костова излиза срещу бивша №14 в света в Китай

Дъжд прекъсна мача на двойки на Елица и Александрина Найденова

Костова излиза срещу бивша №14 в света в Китай
Носителката на две титли в тениса при жените Шуай Пън е следващата съперничка на Елица Костова на четвъртфиналите на турнира на червени кортове от сериите "125К" на WТА в Анин (Китай) с награден фонд 125 хиляди долара.
 
По-рано днес Костова надделя над номер 5 в основната схема Далила Якупович (Словения) със 7:6(3), 0:6, 6:1, а Пън се наложи над сънарочничката си Чжаосюан Ян с 5:7, 6:4, 6:4 в мача между двете участващи с "уайлд кард".
 
32-годишната китайка е 39-а в световната ранглиста в момента, но е достигала до 14-ата позиция. Тя има две титли в кариерата си в турнири на WТА и е заработила почти 9 милиона долара от наградни фондове.
 
28-годишната Костова е 189-а  в света. Двете не са се срещали досега.
 

В схемата на двойки Костова и Александрина Найденова стартираха участието си срещу четвъртите поставени Фан Ин Сюн (Китай) и Прартана Томбаре (Индия), но двубоят беше прекъснат заради дъжд в края на втория сет.

 

Българките взеха първата част със 7:5, но във втората изостават с 4:5, а Сюн и Томбаре имат аванс от 30:0 при техен сервис и са само на две точки от изравняване на резултата.