Инфантино към Путин: Ще направите най-доброто световно в историята

„Русия е напълно готова за Световното първенство“, смята президентът на ФИФА

Инфантино към Путин: Ще направите най-доброто световно в историята

Президентът на ФИФА Джани Инфантино обяви, че Русия е "напълно готова" за домакинството на Световното първенство по футбол това лято.

Днес Инфантино се срещна с президента на Русия Владимир Путин в черноморския курорт Сочи и двамата обсъдиха заключителните детайли от подготовката на страната за Мондиал 2018.

Първото Световно първенство в източна Европа ще бъде и най-скъпото в историята, а освен напрежението межди Русия и Запада, притеснителни за организаторите са проблемите с футболни хулигани и расистки скандирания по стадионите.

Инфантино обаче изрази пълна увереност, че най-големият футболен форум ще протече напълно гладко.

"Вие работите, за да направите това Световно първенство най-доброто в историята. Анализите на всички експерти на ФИФА са изключително позитивни. Това показва, че Русия е напълно готова да бъде домакин на първенството и на едно лято, изпълнено с празнуване в тази красива страна", обърна се Инфантино към Путин.

"Занимавам се с организацията на световни събития от 20 години и нивото на отдаденост и професионализъм, които демонстрирате при организацията на Световното първенство, е уникално", допълни Инфантино. Мондиал 2018 ще се проведе от 15 юни до 16 юли в 11 града в Русия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки