Маратон Варна част от Деня на Предизвикателството

Десетки демонстрации радват хората в морската столица

Маратон Варна част от Деня на Предизвикателството
И тази година Маратон Варна ще бъде част от Деня на предизвикателството. Проявата от програмата на Международната асоциация спорт за всички (ТАФИСА) и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 120 страни на всички континенти.
 
В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР" на Българска асоциация спорт за всички и е посветено на 17 май - Ден на българския спорт. „Денят на предизвикателство - България спортува '2018" се организира в градовете София, Варна, Пловдив, Бургас, Враца, Дупница, Разград, Кюстендил, Велинград, Плевен, Благоевград, Кърджали, Самоков, Плевен, Русе, Добрич, Ловеч и др.
 
В него могат да участват всички желаещи чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.
 
Маратон Варна е предвиден за тази неделя, 13 май, със старт точно в 9.30 ч. пред сградата на Операта на пл. Независимост. Организаторите отново са се погрижили за богата програма от съпътстващи събития, които този път са рекордни по брой, разнообразие и възможност за включване на всички присъстващи. Отново центърът на града ще се превърне в огромна спортна арена, а специално построената сцена ще даде възможност за десетки демонстрации, забавни игри, викторини и томболи с награди (колела, раници, топки, спортна екипировка и др.).
 
Основен партньор при организацията на спортният празник са деца от ВТГ „Г. С. Раковски" от клуб „Управление в спорта", които допринесоха за изготвяне не сценария със своите идеи и ще помагат в реализирането на празничните събития на пл. Независимост". Наред с това, ще има една награда за училище с най-масово участие в дистанцията 2 км - оборудването за бадминтон, което е осигурено от Русе Спорт. Другият интересен бонус се дава от Спортен комплекс AquaLife (Кранево), който ще награди българката и българина с най-предно класиране в дистанцията 42.195 км с ваучери за уикенд в комплекса.
 
Със свои изпълнения ще се включат спортен клуб Хуни (пилатес, степ аеробика, каланетика, фитбол, народни танци, салса, зумба, хата йога). Ще видим още тае бо (уникална фитнес система - комбинация от бойни изкуства тай куон до, бокс и карате, плюс аеробика, създадена от Били Бланкс), зумба (групова аеробна тренировка, основана на танци, създадена от колумбийския танцьор и хореограф Алберто „Бето"),  STEEL COMBAT (високо интензивна кардио тренировка, съчетаваща движения от бокс, стрийт бокс, муай тай, карате и кик бокс), степ аеробика (по-нова версия на аеробиката, при която техниката е усъвършенствана), канго джъмпс - кangoo jumps (стил в аеробиката, практикуван със специални обувки, които имат както тренировъчен, така и рехабилитационен характер).
 
Със свои демонстрации ще се представят Спортен клуб по тенис на маса "ВАРНА-2015", Обединен Спортен клуб по стрелба с лък "Млади стрелци", Спортен клуб по бадминтон „Ракетлон", СК „Ичи Геки" с изпълнения по карате киокошин на световния и многократен европейски шампион шахан Емил Костов, както и Баскетболен клуб „Черно море" с представителния си отбор за юноши, които ще демонстрират различни сръчности, стрелба от далечно разстояние и др., като специален гост ще бъде тазгодишният капитан на мъжкия тим Веселин Георгиев.

 

Американка подобри световния рекорд на 400 м с пр

Вижте подробности

Саръбоюков се цели в Олимпийски финал със скок над 8 м

Вижте какво каза скачачът

Пламена Миткова: Не очаквах толкова силен резултат

Вижте какво каза скачачката

Николова със 7-а победа в Обилоката на Витоша, Цветков с 4-а

Вижте подробности

ШОК: Олимпийската шампионка в спринтовете пропуска Париж 2024

Илейн Топмсън-Хера е аут след контузия в ахилеса

Изписаха Александра Начева от Пирогов

Тя трябваше да претърпи операция след фрактура в глезена

Саръбоюков със сребърен медал след скок над 8 метра в Гърция

Българинът остана единствено зад олимпийския, световен и европейски шампион Милтядис Тентоглу

ЖАЛКО! Начева аут от Париж, сезонът приключи

Лекоатлетката претърпя операция

ШОК! Начева в "Пирогов" 40 дни преди Париж

Състезателката по троен скок нарани глезена си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки