Бивш шеф в Левски: Отборът придоби увереност, Роси успя да намери точните позиции на някои играчи

"Купата на България ще е заслужено отличие", заяви Асен Букарев

Бивш шеф в Левски: Отборът придоби увереност, Роси успя да намери точните позиции на някои играчи

Бившият координатор по спортните въпроси в Левски Асен Букарев коментира пред "Дарик" днешния финал за Купата на България между "сините" и Славия. 

 

"Очаквам Левски да победи без подценяване на противника. Славия доказано е неудобен за отбора. Ако Левски не подцени в нито един момент мача, мисля че напълно заслужава да се окичи с отличието. 

 

Случиха се доста динамични неща в последно време. Това важи най-много за ЦСКА. Те загубиха своята форма и увереност. При Левски се случи точно обратното. Отборът придоби увересност, започна да играе по-колективно. Делио Роси успя да намери точните места на някои от футболистите през сезона. Някои от чужденците се адаптираха по-бързо.

Впечатлява ме представянето на Паулиньо. Буш имаше решаваща роля в сблъсъците с ЦСКА. Обертан в два мача взе лидерските функции и се справи добре. Божидар Митрев и Роман Прохазка също. Тези хора не загубиха своята увереност и дух, както и любовта си към Левски. Милош Цветкович се стабилизира и има чудесно центриране. Другият бек Иван Горанов също израсна много и показа характер. Те си заслужиха мястото в клуба. 

 

Много е важно какво ще се случи днес. Ако спечели трофея, клубът трябва да надгради. Максимум трябва да се вземат 2-3 имена. Трябва да се запазят важните фигури. Най-вече централната двойка защитници. Към тях не липсва и няма да липсва интерес. Те са много важни за Левски.

Ясно е, че Левски е фаворит и точно там е силата на Славия. Дори мининално подценяване, ще даде шанс на "белите". Славия има сплав от млади и опитни играчи. 

 

Старата приказка е, че само глупакът може да се спъне в един и същ камък два пъти. Левски загуби преди финала с Черно море и то с голове в края на мача и продължението. Тези две обеци са достатъчни и пожелавам на Левски днес да спечели Купата на България. Нека помнят тези грешки, но днес да играят без напрежение. Футболистите трябва да подходят много сериозно, но и хладнокръвно. Ще подкрепя Левски на стадиона", заяви Букарев. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки