Славия - Левски 0:0

Вижте по-интересните събития около сблъсъка между двата столични клуба

Славия  - Левски 0:0

Тази вечер от 19:30 часа на националния стадион Славия и Левски ще подновят вековното си съперничество. То започва на 1 април 1915 година, когато белите печелят с 1:0. Сега времената са други, а залогът е огромен - Купата на България.

 

През последните години двата тима и верните им фенове страдаха доста. Затова днес отборите ще бъдат водени само от една мисъл - да сложат край на дългото чакане за трофей. Левски не е поставял нищо във витрината си вече 9 години - през 2009-а взе титлата и Суперкупата, а купата не е вдигана от 2007-а.

 

Това е нищо в сравнение с мъчителното и продължително оставане все с празни ръце на тима от "Овча купел". За последно Славия ликува със златен дубъл през 1996-а - тогава и във финала за купата, и в първенството тимът се справи със съперника от „Герена".

Периодите не са никак малки, затова и радостта за бели или сини тази вечер ще бъде епична. А освен трофей победителят ще си осигури и място в Лига Европа за следващия сезон.

Срещата започва в 19,30 часа, като в часовете преди нея можете да следите всичко по-интересно, а впоследствие и най-важните събития от срещата чрез традиционното чат-описание на NOVSPORT.

.........................................................................................................................................................................................
19:03 часа: Световната легенда Ривалдо вече е на стадион "Васил Левски" заедно със сина си Ривалдиньо, който не попадна в групата на Левски за финала

18:27 часа: Двамата треньори обявиха стартовите си състави за финалната среща

17,25 часа
- Допълнителните пропуски за сектор "А", които бяха пуснати по обед, наполовина са изчерпани. 

16, 50 часа - Очаква се на на трибуните на стадион "Васил Левски" да се заформи звезден тандем между легендата Ривалдо и актьора Джерард Бътлър. Двамата е възможно да бъдат един до друг по време на мача със Славия. Вчера бразилската звезда пристигна у нас специално заради мача, докато Бътлър вече присъства на отстраняването на ЦСКА, като дори влезе в съблекалнята при отбора да отпразнува класиране за финала.

16,30 часа - Преди минути от ПФЛ пуснаха допълнителни 200 пропуска за левскарите за сектор "А", като по този начин буферната зона между феновете на Левски и Славия беше намалена. Над 30 000 привърженици се очакват тази вечер на стадион "Васил Левски". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки