Минчев: Не знам кога ще дойдат Бост и Везенков

предвиждаме две контроли в София с отбора на Тунис, допълни баскетболният селекционер

Минчев: Не знам кога ще дойдат Бост и Везенков
Националният селекционер по баскетбол за мъже Любомир Минчев заяви, че ранният сбор на състава е с цел възможно най-добра подготовка за предстоящите решителни мачове от първия етап на световните квалификации.
 
Минчев събира играчите от днес за подготовка преди домакинството на Исландия на 29-и юни в Ботевград и гостуването на Чехия на 2-и юли. Предвидени са и две контроли в София.
 
Целта на тима ни е едно от първите три места в групата ни в квалификациите за световното първенство в Китай. До момента българите победиха Исландия като гост и загубиха другите си три срещи - от Финландия на два пъти и от Чехия.
 
Шансовете на баскетболистите ни за класиране във втория етап на световните квалификации минават през победа над Исландия в "Арена Ботевград".
 
"С Цветомир Чернокожев съм говорим преди месец и половина да помогне на националния тим и след това ще води подготовка с подрастващите. В тежка ситуация сме, тъй като играчите завършват с клубните си отбори в различен етап.
 
Лично съм говорил с всеки играч да води индивидуална подготовка и да се поддържа. Няма време после за нова базова подготовка. Надявам се те да са подходили сериозно. Има и играчи, за които не се знае кога ще дойдат. Не знам Везенков кога ще дойде, както и кога ще завършат Павел Маринов и Дий Бост.
 
Поради тази причина помолих някои играчи да помогнат в тренировъчния процес. Това са Деян Карамфилов и Николай Стоянов. Станимир Маринов има лека контузия, която иска по-дълго време да се възстанови. Благодаря на играчите, които се отзоваха. Дий Бост не е изразявал намерение да не играе. Поне засега не съм планирал да играем без Бост.
 
Каквото е за нас, това е и за другите отбори. За нас е проблем, че първенството завърши толкова рано. Това за мен специално е проблем и може би от тук нататък клубовете и Лигата трябва да се съобразят с календара на националния отбор, защото се получава голям период, в който няма време играчите да почиват и след това да бъдат събрани", коментира Любомир Минчев.
 
"Относно програмата, предвиждаме две контроли в София с отбора на Тунис на 21-и и 22-и юни. След това се местим в Ботевград и там на 29-и играем с Исландия и на 2-и юли с Чехия. Ранното събиране е нещо, което се случва всяка година с волейболистите, така че съм говорил с всички и още веднъж ще го кажа, че това е системата и ние нищо не можем да направим. Имаме изключително важен мач и няма никакви оправдания", каза още Любо Минчев.
 
Попитан кога очаква да се присъедини Александър Везенков, треньорът отговори:
 
"Не смея да казвам нищо повече от това, което сме говорили. Не е за масова консумация. Просто не мога в момента да споделя какво очаквам или какво може да стане."
 
"Целта ни е класиране напред и пред нас нищо друго не стои. Успяхме да победим в Исландия. Ние сме единственият тим, който ги е победил там. Те са доста корав отбор, имат играчи, които се състезават в силни първенства. Това не е Исландия от преди 20 години. Нещата се променят и при тях нещата вървят в доста положителна посока. Като се каже Исландия, това не е отборът от преди 20-30 години в баскетбола. Исландия е доста сериозен отбор и победиха вкъщи Финландия и Чехия, и не са аутсайдери", сподели още Любо Минчев.
 
На въпрос дали е водил разговори със селекционера на младежкия национален тим за евентуално включване на някои играчи от тази гарнитура в подготовката на мъжете, Минчев заяви: 
 
"Не съм водил разговори с него. Ако той е искал да водим, можело е да се срещнем и да говорим. По-нормалното беше да помоля някои от 20-годишните, но ще ме обвинят, че провалям подготовката и представянето на 20-годишните. Затова за мен е по-добре да помоля млади момчета."

 

В Гърция: Везенков се връща в Олимпиакос

Българската баскетболна звезда приключва с НБА

Скандален баскетболист признава за уговорени мачове

Вижте подробности

Ясен е съставът на България за девойки до 20 години за Европейското

Шампионатът ще се проведе в периода 6-14 юли в столичните зали "Триадица" и "Свети Георги"

Торонто към Везенков: Добре дошъл в семейството

"Динозаврите" обявиха трансфера на българския национал

БК Берое с официална позиция новия сезон в НБЛ

Вижте какво съобщиха от Стара Загора

Окончателно: Без Берое в НБЛ през новия сезон

Клубовете имат срок до 15 август да платят таксата за участие

Собствениците на Бостън Селтикс продават отбора?

Бостън Баскетбол Партнърс искат да продадат всички акции до 2028г.

Няма почивка за Лука Дончич! Ще играе в олимпийска квалификация

Вижте подробности

Леброн отказа да преподпише с Лейкърс

Звездата ще се бори за по-добри условия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки