Халеп на четвъртфиналите на „Ролан Гарос”

Световната №1 даде само три гейма на Елизе Мертенс

Халеп на четвъртфиналите на „Ролан Гарос”
Румънката Симона Халеп, номер 1 в световната тенис-ранглиста при жените, се класира без особени проблеми на четвъртфинал на Ролан Гарос, след като се справи с Елизе Мертенс (Белгия) с 6:2, 6:1 за едва 60 мин.
 
Двукратната финалистка Халеп стартира мача в по-бавно темпо, но след като намери най-добрата си форма не остави никакви шансове 16-ата в схемата на турнира и победата й костваше точно час.
 
Тя спечели първия сет с два пробива, а след това даде само гейм на противничката си след допуснат пробив. Така тя отива на четвъртфиналите, където очаква победителката в мача Анжелик Кербер (Германия) - Каролин Гарсия (Франция).
 
Мертенс влезе на Ролан Гарос след като спечели два турнира на клей от по-ниска категория, но пък има лична статистика от 16 победи и 1 поражение, което е точно от Халеп през миналия месец в Мадрид.
 
Историята от Мадрид се повтори, след като финалистката от 2014-а и от 2017-а година направи пробив за 2:1 в първия сет и до края диктуваше ритъма на мача.
 
Единственият пробив, който румънката допусна беше при 5:0 в своя полза във втория сет. Мертенс сама даде победата, след като направи двойна грешка при първия мач-пойнт за водачката в ранглистата.
 
"Не беше никак лесно, Елизе е тежък съперник. Бях доста нервна от самото начало на мача, но смятам, че след 2:1 в първия сет направих най-доброто си представяне до момента, заяви Халеп, която се бори за първата си титла от Големия шлем.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки