Ел Маестро разкри кога подписва с ЦСКА

Вижте какво заявиха националът Васил Божиков и словашки журналист за новия наставник на „червените“

Ел Маестро разкри кога подписва с ЦСКА

Нестор Ел Маестро потвърди, че ще поеме ЦСКА.

Английският треньор със сръбски корени най-накрая обяви официално, че идва в София, за да подпише:

"Да, всички информации за моето име са истина. В сряда (б.р. - днес) отивам в България, за да подпиша с ЦСКА", заяви Нестор Ел Маестро.

Родният национал Васил Божиков е добре запознат с възможностите на новия треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро.

Това е единственият българин, който играе в словашкото първенство. Нещо повече - отборът, в който е Божиков - Слован Братислава, беше основен конкурент за титлата на Спартак Търнава, воден от Ел Маестро. Бранителят коментира пред "Гонг" впечатленията си от младия специалист:

"Изиграхме общо шест мача със Спартак Търнава този сезон (б.р. - 4 за първенството и 2 за купата) и впечатленията ми от треньора Ел Маестро са много добри. Подобно мнение споделят всички специалисти в Словакия. Те казват, че е млад и много амбициозен треньор, който практикува приятен за окото футбол. Същевременно обаче е концентриран и върху много здрава защита. Спартак бяха доста ефективни пред гола, въпреки че не вкарахме голям брой попадения", отчита още Божиков, a словашкият журналист Михал Чарноки, който е главен редактор на сайта sport.sk, коментира:

"Чух, че Ел Маестро ще поеме ЦСКА. Той напусна бързо Спартак, макар да имаше добра връзка с ръководството. По пътя към титлата отборът спечели голяма част от мачовете си с 1:0 и 2:1. Но не мога да кажа, че са играли подчертано дефанзивно. При Ел Маестро Спартак имаше добра защита. Играеха тактически грамотен футбол", казва Черноки.

В същото време стана ясно, че месечната заплата на Ел Маестро в Словакия е била 5000 евро. Нестор прави любопитен коментар по повод месечното си възнаграждение. След като отпада на полуфинал за купата от Слован Братислава, той прави гневно изказване пред медиите. Дотолкова, че федерацията го глобява с 6000 евро. Ел Маестро коментира:

"Не знам какво толкова съм казал, че да ме санкционират с подобна сума. Истината е, че заплатата ми е по-ниска".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки