Лъвовете са опрени до стената

Волейболистите трябва да вземат поне една победа в Осака

Лъвовете са опрени до стената
България излиза днес от 13:10 часа срещу домакина Япония в първия си двубой от третия уикенд на волейболната Лига на нациите в Осака.
 
Допреди няколко години такъв мач щеше да влиза в графата "задължителни", но с оглед нивото, което националите ни показват това лято и прогресивното им пропадане на световно равнище, то ситуацията вече е доста по-различна.
 
Селекцията на Пламен Константинов е притисната до стената и трябва непременно да вземе поне един мач, като домакините може би са най-резонният съперник, който нашите могат да победят.
 
Предвид отсъствието на Георги Братоев и Тодор Скримов за предстоящите срещи, както и трайно контузените Цветан Соколов, Николай Николов и Теодор Тодоров, то положението на България не изглежда никак розово срещу останалите два тима в Осака - Италия и Полша.
 
И колкото една победа в този турнир да е задължителна, за да даде спокойствие и да снижи напрежението преди домакинството във Варна на Бразилия, Франция и Канада, то тя изглежда и много трудна за реализиране.
 
Нашите вече не са смятани за фаворит срещу Япония и от букмейкърските къщи. Компанията Bet365 поставя домакините със значително предимство като коефициент. Победата за тях е оценена на 1,53, докато тази за България е на 2,37. С оглед на ставките най-логичен изглежда изход от 3:1 за самураите, който се котира на 4 коефициент. Най-реална победа за лъвовете пък е с 3:2 и ставка от 5,50.
 
С оглед развоя на Лигата на нациите трикольорите на този етап все още могат да са спокойни за оставането си в елита. Или по-скоро за това да не им се налага да играят бараж за него. Причината - Южна Корея все още няма нито една победа и това е добре дошло за националите ни.
 
Азиатците обаче могат да променят това на турнира във Франция, където ще играят с домакините, Аржентина и Сърбия. Ако това се случи, то ще е добре България все пак да вземе един мач до края на седмицата, за да поеме глътка въздух преди наглед невъзможните двубои с Бразилия и Франция в морската ни столица.

 

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки