Нов удар за Милан, „росонерите” загубиха и на „Фриули” (ВИДЕО)

Болоня и Пескара не се победиха, Аталанта надви Палермо с 1:0

Нов удар за Милан, „росонерите” загубиха и на „Фриули” (ВИДЕО)

Италианският вицешампион Милан записа трета загуба в италианското първенство от началото на сезона, след като днес отстъпи с 1:2 като гост на Удинезе. Двубоят от 4-ия кръг на Серия А се игра на стадион „Фриули”, а „росонерите” дори завършиха мача с десет души, след като Кристиан Сапата си изкара два жълти картона само за две минути и бе изгонен от игра в 66-ата, а Кевин-Принс Боатенг също пое по пътя към съблекалните в 82-ата минута.

Иначе Милан започна по-силно двубоя и още в началните минути създаде няколко положения пред вратата на домакините. Джампаоло Пацини отправи удар в 4-ата минута, но топката не попадна в целта, а в отново той можеше да открие, но ударът му бе спасен от стража на Удинезе Желко Бъркич.

Последваха и положения пред Филип Мексес и Стефан Ел Шаарави, но и в двата случая отново Бъркич реагира отлично и не допусна попадение, а в 8-ата минута Рикардо Монтоливо пробва късмета си, но не намери очертанията на вратата.

Постепенно и Удинезе започна да поглежда по-често към вратата на „росонерите” и с пропуски за домакините се отчетоха Джампиеро Пинци и Марко Фараони. Последва и добра ситуация пред Антонио Ди Натале, но и тя не доведе до гол.

Малко след средата на първата част Матиес Ранегие пропиля възможност за Удинезе, а Рикардо Монтоливо се отчете с пропуск за Милан. Така се стигна до 40-ата минута, когато домакините излязоха с гол напред, след като Матиас Ранегие с глава прати кълбото в мрежата на Милан, правейки резултата 1:0. При аванс от един гол в полза на домакините дойде и почивката на мача.

”Росонерите” успяха да възстановят равенството в 54-ата минута, когато Стефан Ел Шаарави бе намерен от Джампаоло Пацини и с десния крак прати кълбото в мрежата на Удинезе.

Малко след като изтече час игра от началото на мача, Кристиан Сапата получи жълт картон за нарушение срещу Джампиеро Пинци, а в 66-ата минута бранителят на Милан фаулира Ранегие в наказателното поле на своя тим, като реферът отсъди дузпа в полза на Удинезе и показа втори жълт картон на Сапата. Зад топката застана Антонио Ди Натале и с удар в долния десен ъгъл направи резултата 2:1.

До края на двубоя Милан се опита да достигне до равенството, но в 82-ата минута Кевин-Принс Боатенг също получи втори жълт картон и остави тима си с девет души на терена. До последния съдийски сигнал „росонерите” така и не достигнаха до втори гол, а Удинезе направи няколко пропуска пред Кристиан Абиати, но така и не вкара трето попадение. Така мачът завърши при резултат 2:1.

След победата Удинезе е с актив от 4 точки и е на 12-ото място. Успехът срещу „росонерите” бе първи за тима от „Фриули” в Серия А през този сезон. Милан пък е с 3 пункта и се намира на 15-ата позиция.

В друг мач от кръга Болоня и Пескара не се победиха, завършвайки наравно - 1:1. Домакините от Болоня поведоха с 1:0 в 9-ата минута след гол на Алберто Джилардино, но до края на първата част Пескара изравни, а точен за 1:1 в 40-ата минута бе Хуан Кинтеро.

В 63-ата минута вратарят Мария Перин получи червен картон за нарушение срещу Алберто Джилардино в наказателното поле на Пескара, а домакините получиха правото да изпълнят дузпа. Алесандро Диаманти обаче пропусна от бялата точка и равенството 1:1 се запази. До края не се стигна до нови голови и така двата тима взеха по точка от сблъсъка.

След това равенство Болоня е с актив от 4 точки и заема 13-ото място. Пескара е на 18-ата позиция с 1 точка.

Аталанта пък надви Палермо с 1:0. Двубоят от 4-ия кръг се игра на стадион „Атлети Адзури д’Италия”, а единственото попадение в мача отбеляза Кристиан Раймонди в 88-ата минута.

Така Аталанта вече има 5 точки е на 7-ото място в класирането. Палермо е 19-ти с 1 точка.

ОФИЦИАЛНО: Рос Баркли се завърна в Астън Вила

Английският халф подписа с бирмингамци след като игра там сезон под наем през 2020/21

ОФИЦИАЛНО: Манчестър Юнайтед обяви нов спортен директор

Дан Ашуърд ще е новият директор на "Олд Трафорд"

Юноша на Реал Мадрид напуска клуба

Дани Себайос е решил да си тръгне от "Сантиаго Бернабеу"

ОФИЦИАЛНО: Брентфорд представи Игор Тиаго

Бившият нападател на Лудогорец ще струва на "пчеличките" 30 милиона паунда

Мигел Алмирон си тръгва от Нюкасъл и Висшата лига

Той е решил да потегли към Саудитска Арабия

Атлетико Мадрид спазари испански национал

Робин Льо Норман напуска Реал Сосиедад срещу 30 милиона евро

Лаутаро Мартинес: Играх цял сезон на инжекции и болкоуспокояващи

Нападателят на Интер е играл с контузия и на Мондиал 2022

Астън Вила обяви два трансфера от Ювентус

Самуел Айлинг и Енцо Баренечеа се присъединиха към бирмингамци

Нюкасъл се похвали със защитник на Челси

"Свраките" взеха и вратар

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки