Вицето на Боби: България не е сред челните редици по черно тото (+ВИДЕО)

„Мисля, че не е толкова трудно да се докаже участие в черно тото, защото не участват един и двама души, а много повече", смята Фурнаджиев

Вицето на Боби: България не е сред челните редици по черно тото (+ВИДЕО)
"Със сигурност България не е страна, която да е сред челните редици по черно тото, тъй като нашият шампионат не е толкова интересен, колкото по-големите, и паричните потоци не са толкова големи”, каза вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев в актуално студио „Дерби”, предаде репортер на Novsport.com.
 
В момента шефът на родния футбол Борислав Михайлов е на заседание на Изпълнителния комитет на УЕФА, чийто член е, в Санкт Петербург. Там бившият вратар ще предложи на своите колеги да се подобри системата за превантивно известяване при необичайно високи залози на даден мач, тъй като в момента сигналите идвали прекалено късно. „Проблемът е, че сигналът идва 2-3 месеца след въпросния мач и не е възможно да реагираме своевременно”, каза преди четири дни Михайлов. Сега той ще предложи да се създаде механизъм, според който УЕФА да има право да изисква лична информация, IP адреси или номера на лични и кредитни карти на хората, които залагат онлайн.
 
„БФС обяви тотална война на черното тото”, отсече Фурнаджиев. По думите му родната централа оказва пълно съдействие на органите на реда и прокуратурата. С изваждането на Спартак (Пл) от Елитната юношеска група до 19 г. и с премахването на тримата футболисти над тази възраст, които до скоро имаха право да се състезават в нея, отпадат и залозите, които се предлатат от букмейкърите за тези мачове, изрази удовлетворението си вицето на Боби Михайлов. Фурнаджиев добави, че той и неговите колеги се опитват да фокусират вниманието на следствените органи след приемането на закона за нелегалното залагане, приет през 2011 г.
 
„Мисля, че не е толкова трудно да се докаже участие в черно тото, защото не участват един и двама души, а много повече, и това е въпрос на време да се случи", допълни той.
 
Членът на изпълкома на БФС увери, че ще се направи разследване на вчерашните мачове от Елитната юношеска група, сред които убедителната победа на Черноморец с 6:0 над шампиона Левски и тази на Ботев (Вр) с 4:2 над ЦСКА. Изпълнителният директор на бургазлии Пламен Киряков пък подчерта, че в клуба било изключено участието в черно тото. „Не е случайна наградата на Черноморец за „кавалер на честната игра”. Ние в тази възраст сме изключително силни. Едни момчета вече са част от първия отбор, а други съвсем скоро ще станат”, призна той.
 
Фурнаджиев се похвали, че България е една от първите държави, в която се инкриминира чернотото тото и го правят наказуемо деяние. Той посочи, че само мнението на длъжностните лица, че има нередност в даден двубой, е достатъчно даден отбор да бъде изваден, какъвто е бил случаят с юношите на Спартак (Плевен). „5 човека си сложиха подписите за мача на Спартак (Пл)”, каза той. "На всеки мач, било и юношески, имаме длъжностни лица."
 
Вицепрезидентът на БФС призова разследващата журналистика също да помогне в разкриването на престъпления в родния футбол, като се внедрят скрити камери.
 
Спартак (Варна) надви Фратрия

Победният гол за "соколите" вкара 19 годишният талант Даниел Халачев в 54-ата минута

Стипич призна: Ще продадем поне един вратар

"Армейците" търсят 3-4 специфични играчи, разкри треньорът

Левски чака двама нови през уикенда

Нападател и халф ще се присъединят към "сините"

Локо (Пд) и Пирин закриха контролата утре

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Юноша на Берое с първи професионален договор

Станислав Йовков подписа със заралии

Нов успех: ЦСКА с 6 от 6 при Стипич

„Червените“ спечелиха с късен гол втората си контрола за деня

Официално: Локо (Пд) се раздели с треньор

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Георги Чорбаджийски: Да играя за ЦСКА е сбъдната мечта

„Мога само да съм благодарен на треньора, че ми дава шанс“

Легенда на Левски с участие в невероятен обрат

С хеттрик за победителите се отличи Кирил Евтимов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки