1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Хубчев отива в Левски, сменя го Балъков

Сензациите в пресата: Хубчев отива в Левски, сменя го Балъков

Влади Гаджев на изпит в Берое, "сините" си връщат младок от Арда

Сензациите в пресата: Хубчев отива в Левски, сменя го Балъков

Сензациите в родната преса на 25 март, понеделник, 2019 година:

24 часа: Хубчев отива в Левски, сменя го Балъков

В софийските футболни среди тръгна мълвата, че се готвят шокиращи треньорски промени в нацио­налния ни отбор и в Левски. Според него сегаш­ният селекционер на България Петър Хубчев щял да се раздели с тима още във вторник след квали­фикация за европейските финали в Косово. Това щяло да стане факт независимо от крайния изход на мача - победа, равен или загуба за „лъвовете". Роденият в Гложене 55-годишен специалист е по­лучил предложение да поеме Левски още за предстоящите финални плейофи на Първа лига. Хубчев се понравил на новите собственици със смелостта си да налага млади футболисти в нацио­налния ни отбор. На сегашния старши треньор на „сините" Георги Дерменджиев ще му бъде предло­жен да остане в клуба, но с друг пост.

На мястото на Хубчев е гласен Красимир Балъ­ков. На 52-годишния наставник ще му бъде позво­лено за остане треньор на тима от Велико Търново до края на първенството. Следващите квалифика­ции на „лъвовете" са след края на шампионата, та­ка че няма да има проблем бала да заема и двете длъжности. На 7 юни националите ни гостуват на Чехия, а на 10 юни са домакини на Косово. Гостуването на Англия на „Уембли" е насрочено за 7 септември, а англичаните ще върнат визитата на 14 октомври. Три дни по-рано националите ни ще гостуват на Черна гора.


Меридиан мач: Влади Гаджев на изпит в Берое

Следващите 10 мача на Берое ще бъдат решителни за бъдещето на Владимир Гаджев и той ще държи един вид своеобразен изпит пред треньора Александър Томаш. Неговият договор изтича през лятото и ако той не вдигне своята форма, няма да му бъде предложен нов контракт. Бившият капитан на Левски подписа със старозагорци в началото на октомври и дойде като свободен агент, а последният му клуб бе кипърският Анортозис. 31-годишният халф има само 3 мача като титуляр за Берое, като последният бе преди 4 месеца - загуба от Черно море с 0:1. Общо срещите му за заралии са 8, а през 2019 г. има само 32 минути - като резерва при поражението от Витоша (Бистрица).

Очакванията към бившия национал в Стара Загора бяха много големи. Поне за момента обаче Гаджев не успява да замени продадения на Левски Мартин Райнов или потеглилия към Интер Запрешич Борислав Цонев. Всичко обаче може да се промени по време на плейофитет, в които ще стане ясно дали Берое ще стигне до своята цел - Топ 4. Ако Гаджев играе силно и заралии за¬вършват на заветната позиция, то той може да получи предложение за удължаване на договора.

Тема Спорт: Спрягат Чандъров за „Герена”

Ръководството на Левски продължава с работата си по лятната селекция. Сините са се ориентирали предимно към играчи от родното пър­венство, като списъкът им с потенциални нови попълне­ния е дълъг. В него е попаднал и офанзивният халф на Сеп­тември Асен Чандъров, твър­ди topsport.bg. На „Герена" търсят футболист, тип плеймейкър или втори напа­дател. 20-годишният полуза­щитник се вписва идеално в подобен профил.

Шефовете на сините едва ли ще имат проблем да се раз­берат с финансовия благоде­тел на Септември Румен Ча­ндъров за трансфера на него­вия син в Левски. Още повече че дълго време се твърдеше, че бизнесменът ще заеме пост на „Герена" при смяната на властта в клуба. Това оба­че не се случи, но той сам по­сочи, че няма нищо против двата клуба да си партнират.

Асен Чандъров през този сезон има 25 мача и 4 гола в Първа лига за настоящия си клуб.

Тема Спорт: В Арда хвалят младок, сините си го връщат

Треньорското ръковод­ство на Арда Кърджали е впе­чатлено от изявите на Ивай­ло Найденов. Младежкият на­ционал е собственост на Левски, но играе като преот­стъпен до края на сезона в тима от Втора лига.

Треньорът Стамен Белчев симпатизира на качествата на защитника, който може да бъде използван и в среда­та на терена. Наставникът е споделил пред свои колеги, че е приятно изненадан от старанието на младока по време на тренировъчния процес.

След края на кампанията Найденов ще се върне на "Ге­рена" с надеждата да се утвърди в първия състав. През есента той бе ползван като десен бек от Левски. Той уча­ства в общо 7 мача в Първа лига, като в два бе титуляр. Ивайло престоя на терена 231 минути. През пролетта 21-годишният футболист стартира в 4 срещи за Арда, в които записа 360 минути.

Добрин Гьонов: Всяко начало си има край

Toй не отрече, че може да продължи кариерата си в БФС

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА 1948 се раздели с Добрин Гьонов

Стефан Сотиров зае поста на председател на Управителния съвет

Сираков: Левски вижда светлината, мина през най-тъмните времена

"Похарчени са много пари за новия стадион", разкри той

Славия (Прага) без четирима основни играчи срещу Лудогорец

Вижте подробности

Чочев: Славия са много опасен отбор

Вижте мнението на халфа

Хайнц и Кордоба пропуснаха днешната тренировка на ЦСКА

Двамата страдат от мускулни разтежения

Павлин Николов с пълно доверие към Кириакос Георгиу

Благодетелят на Спартак Варна излезе с официална позиция

Полицията мести кръг в efbet Лига

Все пак един мач може и да се играе на 27-ми октомври

Сираков: Бойко Борисов свърши изключително важно нещо в историята на Левски

"Ако вземем да се сърдим и да хейтим за това, че Левски е благодарил за нещо, не е окей", заяви той