Дания решава ребуси за София

Мортен Олсен умува за вратар и централен нападател срещу нашите

Дания решава ребуси за София
Селекционерът на датския национа­лен отбор Мортен Олсен умува вър­ху ребуси за съ­става, с който „червеният динамит" иска да избухне срещу България в световната квалификация в петък в София.

Големите неизвестни при съперника са за ключовите постове на вратар и централен напада­тел. По неволя треньорът на Дания трябва да даде ръка­виците на Стефан Андерсен от френския Евиан след отпадането от състава на Андерс Линдегаард (Ман­честър Юнайтед) и Каспер Шмайхел (Лестър). Вра­тарят вече е допуснал 11 го­ла за осем кръга във френ­ското първенство, въпреки че в последния кръг тимът постигна впечатляваща по­беда - 3:2 като гост на шам­пиона Монпелие.

„Нямам никакви съмнения в Стефан - каза Олсен пред датския сайт „Спортен". - Ан­дерсен получава огромна възможност да се докаже заради добрата новина, че Каспер Шмайхел ще става баща и след контузията на Андерс Линдегаард."

Вестник БТ прогнозира, че Никлас Бендтнер (Ювен­тус) е загубил титулярното си място в атаката за сметка на 19-годишния Андреас Корнелиус от Копенхаген. Селекционерът Олсен ди­пломатично твърди, че не е взел решение кой от двама­та да играе в атака. Треньо­рът искал да види какво ще покажат футболистите в тренировките преди госту­ването в София, за да преце­ни на кого ще заложи срещу България.

След като напусна Англия в посока Ювентус, Бендтнер е твърда резерва. Не влезе дори когато „Старата госпожа" гонеше в послед­ните минути победа над Сиена (2:1) в неделя.

„В националния отбор е налице огромна конкуренция за място - казва той. - Когато аз бях млад, също трябваше да се наложа. Знам, че не играя много в Ювентус сега и е трудно, формата ми обаче е добра -такава, каквато трябва да бъде."

На закрита тренировка днес Олсен ще пробва различни тактически варианти за мача с България. Първоначално заниманието бе обявено за открито, но се­лекционерът решил да не бъде допускан никой, защо­то това е последната му въз­можност за експерименти преди пътуването до София. 

Потвърдено: Далич остава селекционер на Хърватия

Въпреки отпадането в групите на Евро 2024, обяви президентът на федерацията

Саутгейт: Разбирам критиките

"Не съжалявам за нищо"

Конте: Трябва да обновим отбора, Наполи ще има стил

"Мога да обещая сериозност - дума, която е подценявана напоследък"

Черно море гостува в Ловеч на Апоел (БШ)

Това съобщиха от израелския клуб

Две български съдийски бригади на старта в Европа

Наши рефери ще ръководят мачове от първия кръг на квалификациите през юли

Съдии от Шотландия и Украйна за Ботев в Лига Европа

Вижте подробности

Съдии от Германия и Хърватия за Лудогорец в Европа

Ясни са нарядите за първия кръг на квалификациите за ШЛ

Челси с колосална оферта за нападател

Исак може да премине на "Стамфорд Бридж"

Официално: Наш талант с трансфер във Вердер

Той е смел, написаха от германския клуб за Смъркалев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки