НКП с призив към ръководството на Левски

Вижте какво съобщиха „сините“

НКП с призив към ръководството на Левски

Националният клуб на привържениците на Левски излезе с официална позиция по повод факта, че БФС пренасрочи баража за участие в турнира Лига на конференциите между 4-ия и 7-мия в крайното класиране на efbet Лига.

Ето какво пишат „сините“ фенове, без редакторска намеса от Novsport.com:

„Уважаеми членове на висшето ръководство на ПФК Левски, г-н собственик, господа спонсори,

Националният клуб на привържениците на “Левски” се обръща към вас, за да изрази силното си безпокойство, провокирано от информацията, че най-важният мач на любимия ни клуб за сезона - баражът за Европа, се изтегля с ден по-рано - от неделя, 11 юни, в събота, 10 юни.

Това означава, че играчите ни ще имат по-малко време за възстановяване след последния кръг от плейофите срещу Литекс - София, който ще се играе утре, сряда, 7 юни. Макар да не претендираме за висша експертиза в спортно-техническата част, ни се струва, че 24 часа повече за възстановяване могат да се окажат от сериозно значение за представянето ни в баража. А и биха помогнали да избегнем угрозата да влезем във втори мач със състав, пълен с деца.

Допълнително безпокойство изпитваме от факта, че новата дата на евентуалния ни бараж съвпада с деня, в който ще се изиграе и тазгодишният финал в Шампионската лига. Тъй като привържениците на “Левски” са традиционни любители на красивия футбол, се опасяваме, че това може да попречи на голяма част от “синята” публика от провинцията да присъства на мача в София. 

На последно място, дано не по важност, считаме, че съвпадането на новата, по-ранна дата за евентуалния ни европейски бараж, с ежегодното издание на “Синьо лято” в к.к. “Албена”, се явява сериозен проблем пред клуба. Причината е, че ядрото на тази част от публиката, която подкрепя най-активно Левски, ще участва на “Синьо лято”, където Клубът също е поканен. Струва ни се, обаче, че самият Клуб не намира за необходимо да се погрижи подобаващо за интересите на собствените си играчи и привърженици и да настоява за връщане на първоначалната дата за баража - 11 юни - дата, известна от месеци и някак случайно променена в последния момент.

В тази връзка Националният клуб на привържениците на “Левски” призовава висшето ръководство на клуба да спре да робува на едно “40-годишното приятелство” и да се погрижи собствените му футболисти да получат повече време за възстановяване и адекватна подкрепа от трибуните за най-важния мач от сезона."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки