Саша Илич остава треньор на ЦСКА

Никога не е стояло на въпрос дали остава или не, казва изпълнителният директор на "червените" Стоян Орманджиев

Саша Илич остава треньор на ЦСКА

Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев даде  интервю пред Дарик радио, в което заяви, че Саша Илич ще води „армейците" и през следващия сезон. Орманджиев разкри, че Жеферсон и още няколко футболисти ще напуснат клуба, както и че предстои интензивно трансферно лято за ЦСКА.

„В крайна сметка преживяват се тези неща, но е много тежко, защото беше много емоционален и напрегнат сезонът. В по-голямата част от него бяхме и на първо място. Два мача преди края държахме съдбата си в своите ръце, но за съжаление не успяхме да изпълним основната си цел – да станем шампиони. Въпреки че имаше много положителни нещо по време на сезона, в крайна сметка, когато не си спечелил трофей или Купата, няма как да кажеш, че си свършил работата, когато говориш от името на ЦСКА“, заяви Орманджиев.

„Включих се в движение в този емоционален и луд сезон. Бързо свикнах, а и нямах голям избор, защото важните мачове идваха един след друг. Още след първите двубои напипах ритъма, но много исках още през първата година да се поздравим с трофей, но за съжаление, не се случи. Никога не казвай никога, имаме прекрасната основа да надградим“, каза още той.

„Много се изговори за страничните фактори, но на мен ми иска да гледаме нашата градинка. Самият факт, че два кръга преди края държахме съдбата си в нашите ръце и там за мен изпуснахме титлата. Тези двубои с преките конкуренти, аз си мислех, че там можем да вземем необходимата преднина и да влезем в плейофите с едни гърди напред“, уверен е изпълнителният директор на ЦСКА.

„Никога не е стояло на въпрос дали Саша Илич остава или не. Той си има договор, а и ние сме много доволни от него. Успя да изгради един прекрасен колектив в отбора. Изключително лесно се работи с него и с неговия щаб – имат манталитета на победители такъв, какъвто подхожда на ЦСКА. В началото на сезона имаше бойкот на феновете, отборът не показваше най-доброто си лице, а виждате в края на кампанията всички бяхме като едно цяло. Бяхме толкова близо до постигането на целта. Въпреки негативния развой, всички приключихме сезона като едно цяло“, заяви Орманджиев.

„Процесът на селекция е много е дълъг, а дори трансферният прозорец не  е отворил, но ние имаме няколко футболисти с изтичащи договори. Предстои с много такива да преговаряме, защото са под наем с опция за откупуване. Разбира се, ще се опита да надградим над състава, който исмаме. За да станем шампиони и да имаме добри резултати в евротурнирите, то трябва определено да вдигнем класата и нивото във всяка една от зоните на терена“, каза още изпълнителният директор на ЦСКА.

„Контузиите на Юрген Матей и Брадли де Нойер са сериозни, те първа ще преценяваме и състоянието на Браян Морено и Джонатан Линдсет, да повлияват се нашите планове за селекцията, защото те са основни футболист. Ако искаме да сме боеспособни на всички фронтове, ние трябва да имаме един добър брой от футболисти, на които можем да разчитаме. Старши треньорът е показал, че обича да разчита на целия си арсенал от футболист и да варира в тактическата постройка. Очаква се интензивно лято за нас“, призна Стоян Орманджиев.

„Мисля, че не е тайна, че Жеферсон няма да продължи в ЦСКА. Той даде достатъчно на отбора. Има и други футболисти с изтичащи договори, но нека да не влизаме в конкретика. Селекцията е отворен процес. Ще се опитаме да сме максимално конкретни и ясно до началото на подготовката“, заяви изпълнителният директор на ЦСКА.

„Въпреки че до последно не знаехме кой от европейските турнири ще участваме, а това е основополагащо за подготовката, но дестинацията е ясна. Подготовката ще е в Австрия. Остава и контролите да уговорим. Както всяка година, ЦСКА ще проведе максимално добър подготвителен лагер. Дано да съберем максимална група от играчи, защото от там ще имаме проблеми, защото имаме много играчи по националните отбори, които ще имат нужда от допълнителна почивка. Целта е една – до началото на сезона да сме на 100% готови“, каза още той.

„Мисля, че в последните години ЦСКА се представя стабилно в Европа, така че си мисля, че всички стъпки ще бъдат направени, за да имаме максимално голям брой мачове в Европа и тази година“, завърши Стоян Орманджиев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки