Лаутаро: Осъзнаваме, че трябва да работим здраво, за да спечелим Шампионската лига

Нападателят на Интер силно се надява на триумф в най-комерсиалния турнир

Лаутаро: Осъзнаваме, че трябва да работим здраво, за да спечелим Шампионската лига

Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес говори преди финала на Шампионска лига срещу Манчестър Сити. Сблъсъкът е в събота от 22:00 часа в Истанбул.

Световният шампион с Аржентина сподели, че е имал възможността през сезона да играе в двата най-големи финала във футбола – на Шампионска лига и на Мондиала. Според него разликите са нищожни, само екипът, който ще облече.

„Чувствам се добре. Беше интензивен сезон, но контузиите са зад гърба ми. Изпитвах болки преди Световното първенство, но сега се завърнах към най-доброто си състояние. Имам възможността през този сезон да играя в двата най-големи финала, в които един футболист може да участва“, каза Мартинес.  

‚Единственото нещо, което е различно, е фланелката. Чувствата обаче са същите, а те са уникални, защото знаете, че сте стигнали до самия край. Ние сме тук благодарение на нашия труд и решителност. Работихме здраво като група. Сега сме на крачка от победата. Трябва да направим и последната крачка. Очевидно е, че това е много важен мач за отбора и клуба“, добави той.

„Знаем, че Манчестър Сити е много труден съперник. Трябва да сме готови да работим здраво, за да противодействаме на това, което те могат“.

„Не съм имал скоро контакт с моя съотборник от националния отбор Хулиан Алварес. Наскоро се ожених и го поканих на сватбата. За съжаление, той не успя да присъства. Това бе последният ми контакт с него“.

„Преминахме през много трудна група, в която играхме с Барса и Байерн. Заслужихме да продължим. В елиминационната фаза също срещнахме някои топ отбори. Заслужаваме да бъдем тук“.

„Вярваме, че можем да отнесем трофея в Милано. Това е наша мечта. Отне ни много усилия, за да стигнем дотук, а сега сме на крачка от целта, така че трябва да дадем всичко от себе си. Утре трябва да играем с характер и сърце, както и с воля за победа", каза още Лаутаро Мартинес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки