Илиян Филипов разкри колко е голям бюджета на Ботев Пловдив

"Ботев има над 10 милиона лева задължения", разкри още той

Строителният предприемач и изпълнител на новия стадион „Христо Ботев“ - Илиян Филипов, разкри интересни неща от кухнята на "канарчетата". Той разкри, че се оттегля напълно от Ботев Пловдив и от футбола, но ще изпълни обещанието си да завърши Колежа.
 
"Уведомил съм г-н Зингаревич за решението си. Писах и на Александър Ослан и на другия руски възпитаник. За съжаление Ботев има над 10 милиона лева задължения.
 
Бюджетът на месец е около милион и двеста и милион и триста месечно. Това са около 15 милиона на година. Това е в момента Ботев Пловдив. Но със сигурност 1 милион са заплати и осигуровки. Клубът има и други разходи. Например храна. Това, което съм виждал, че около 40 000 лева на месец имаме продукти, защото на столовата на базата се хранят повече от 260 човека", заяви Филипов пред "Пловдивпрес". 
 
"Категорично ще довърша стадион „Христо Ботев“. До Нова година ще бъде покрит с четири трибуни и фасада. Единственото, което ни остава до края на март, са извивките на Сектор А, тъй като получихме документи от конструкторите миналия месец и материала го поръчахме по-късно", поясни Филипов.

Още от Коментари

Николай Костов все още няма успех срещу тим от топ 8

Време е за дерби! Вечно дерби!

Камата откри нов свои магазин в Пловдив

Изказването на Николай Костов отвори широко Купията на Пандора

В Левски машината започна сериозно да скърца

"Надявам се да започне да показва максимума си", заяви бившият халф на ЦСКА и Ботев Пд

Младежите постигнаха престижна победа над третите в Европа

Въпрос, на който много хора от футболната ни общественост очакват отговор

Вижте какво постигна Лудогорец

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки