Кузманов: Много тежък мач

"За съжаление, този път не успях да се поздравя с победата"

Националът Димитър Кузманов загуби първия сингъл от двубоя между България и Казахстан от Световна група I на турнира за Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже.

Пловдивчанинът претърпя поражение от Тимофей Скатов с 6:3, 4:6, 3:6 след 2:47 часа, след като изпита стомашно неразположение в края на втория и началото на третия сет.

"Много тежък мач физически и психически, но нормален мач за Купа "Дейвис", те винаги са били такива. За съжаление, този път не успях да се поздравя с победата, въпреки че в последните няколко пъти излизах победител именно в такива срещи. В крайна сметка това е тенисът и трябва да има един победител. Днес това беше той. Дадох абсолютно всичко от себе си до края, което имах, и накрая за малко не успях. В крайна сметка, с един пробив се реши срещата през третия сет. Изоставах с 1:5, успях да се преборя и да докарам нещата до 3:5, но той се справи и затвори мача", каза Кузманов след срещата.

"Имах трудности в края на втория сет и в началото на третия, взех дълга почивка между сетовете. Изпитах физически проблеми много сериозни, но успях да ги преодолея. За жалост, ми се отрази в началото на третия сет и той доста бързо натрупа преднина, докато тялото ми се съвземе. Но той също имаше проблеми, тъй като неговата ръка започна да се схваща в началото на втория сет... това са такива мачове, все пак играеш почти три часа, има напрежение. Но съм щастлив, че въпреки трудностите, които имах, не се предадох и се борих до края", каза още националът.
Той е щастлив, че корта е бил пълен с публика и много деца присъстват на двубоя.

"Това, че има толкова много публика са напълно нормални неща, много хубави неща. . . те също имат голяма подкрепа. Не съм го виждал този корт толкова пълен от много години, когато играхме срещу Република Северна Македония, тогава също беше толкова пълен. Има много деца, което страшно много ме радвам. Отдавна не е имало толкова много хора", коментира той.

Кузманов сподели и очакванията си за утрешния втори ден на мача и дали физическите проблеми ще му попречат.

"Физическите проблеми няма да ми попречат за утре. И преди, когато мачовете бяха до три сета, съм изпадал в такива ситуации, те са нормални. Така че нека да видим как ще се развие мача на Янаки, ще помислим тактически как ще играем. Днешният ден просто още не е завършил", завърши пловдивчанинът.

Още от Тенис

Родният тенисист загуби от шведа Елиас Имер с 6:4, 1:6, 4:6

Вижте каква

Българинът изравни след загубен първи сет, но остана далеч от победата

Вижте подробности

Димитров е поставен под номер 18 в основната схема и почива в първия кръг

„Трябва да подобрявам играта си в някои аспекти", заяви той

Българинът надви световния номер 4 в Китай

Вижте подробности

Вероника спечели финала с американката Джесика Пегула

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки