Костов след хикса: Трябваше да избера друг състав

Липсваше емоция, призна още специалистът

Треньорът на Левски Николай Костов призна, че е допуснал грешка в избора на стартов състав заради състоянието на терена на базата в "Коматево" при 2:2 с Крумовград. Специалистът обясни, че състоянието на тревното покритие е било подходящо за друг тип футболисти. 

"Този въпрос е един и същ след всеки мач, когато не бием, а обясненията трябва да са различни, за да е по-интересно - обясни Костов. - Нашият отбор положи максимално усилия, за да се адаптира към терена и играта на противника. Въпреки че допуснахме гол, взехме преимущество в резултата. Незнайно защо, а и през цялото второ полувреме, нашите играчи бяха без емоция, не мога да разбера. Трябва да разговарям с тях. Много тежък мач, така и очаквахме. Не мога да кажа, че съм недоволен от играчите, но не се адаптирахме срещу терена и съперника."

"Може би си помислихме, че сме решили мача, затова и началните минути през втората част бяха на слабо ниво. Дано следващият път, когато играем на такъв терен, ще избера друг състав. Не можем да си приложим играта при такива условия. Може би трябваше да избера състав, който да е по-борбен за първа топка и единоборства."

"Всички мачове са ни трудни, защото всеки играе срещу нас на предела на възможностите си. Знаем как да играем срещу Етър. С помощта на публиката, която не бива да губи интерес към нашия отбор, мисля, че ще сме по-добрия отбор. Съвсем друга стратеия и игра очаквам."

Още от БГ Футбол

„Очаквах друго противодействие от Етър“

„Нищо не е свършило, докато не приключи сезонът“

„Емоциите са страхотни!“

Вижте подробности

Вижте подробности

Има много неща, над които трябва да работим

„Много тежък двубой ни очаква срещу Левски“

„ВАР ни открадна четири точки, не е нормално да играем в този час“

„Още от началото знаехме, че мачът ще е труден“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки