Кабо Верде изхвърли Камерун от Купата на Африка

Националният отбор на Кабо Верде се класира за първи път в историята си на финалите на турнира за Купата на африканските нации по футбол

Кабо Верде изхвърли Камерун от Купата на Африка

Националният отбор на Кабо Верде се класира за първи път в историята си на финалите на турнира за Купата на африканските нации по футбол. Островитяните сензационно елиминираха четирикратния континентален шампион Камерун с 3:2 общ резултат в решаващите плейофи. 

 
Кабо Верде спечели първата среща с 2:0 на собствен терен на 8 септември, а в реванша снощи Камерун стигна само да успех с 2:1 и то с победен гол на 16-годишния Фабрис Олинга в добавеното време. Така Кабо Верде, португало-говоряща островна държава с население от малко над 500 хиляди души, се класира за финалите на шампионата на континента през януари в Южна Африка. 
 
Етиопия пък си осигури място в надпреварата за първи път от 30 години, след като отстрани Судан. Общият резултат от двата мача беше равен 5:5, но с домакинската си победа с 2:0 Етиопия продължава напред заради правилото за повече отбелязани голове на чужд терен. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки